fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Νέο ΕΣΠΑ - Covid

neo espaΜέσα στον Φεβρουάριο υπολογίζεται πως θα ανοίξει για υποβολή αιτήσεων το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιλεγμένων κλάδων της οικονομίας, ύψους 42 εκατ. ευρώ.

Βάσει πληροφοριών, θα αφορά πάνω από 10.000 επιχειρήσεις της χώρας, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους κάτωθι τομείς:

  • Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων
  • Οργάνωση εκδηλώσεων
  • Υπηρεσίες τροφοδοσίας εκδηλώσεων (catering)
  • Σχολές χορού
  • Νυχτερινά κέντρα διασκέδασης

Υπενθυμίζεται πως θα συμπεριλαμβάνεται στο «πακέτο» μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19, που εξήγγειλε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στα μέσα Ιανουαρίου.

Προς το παρόν, έχουν «κλειδώσει» μερικά από τα δομικά χαρακτηριστικά του. Κατ’ αρχάς, βασική προϋπόθεση ένταξης για την ενδιαφερόμενη επιχείρηση, εφόσον δραστηριοποιείται στους παραπάνω κλάδους, είναι να παρουσιάζει μείωση τζίρου άνω του 50%, μεταξύ 2019-2020.

Κύκλοι από το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΥΠΑΝ) αναφέρουν -με βάσει τα διαθέσιμα στοιχεία- πως οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις αυτών των κλάδων είχαν μείωση τζίρου πολύ μεγαλύτερη από 50%, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σε σχέση με το ύψος της ενίσχυσης, θα ανέρχεται στο 8% επί του τζίρου του 2019, με «ταβάνι» τις 400.000 ευρώ.

Αναφορικά με το κόστος του, εκτιμάται σε 42 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ-REACT-EU. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, εξήγησε προ λίγων ημερών, πως η δράση θα χρηματοδοτηθεί από αδιάθετα κονδύλια. Πρόκειται για χρήματα -όπως είπε- με τα οποία θα κλείσει ο κύκλος ενισχύσεων των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Επικοινωνήστε με τους εξειδικευμένους Συμβούλους του Τμήματος Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της Alpha Plan Consultants στο 2310 566 767 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..