fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας του (ΣΣ ΚAΠ) 2023-2027

 

Π3-75.1

«ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΕΩΡΓΩΝ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ»

του (ΣΣ ΚAΠ) 2023-2027

 

 ΒΑΣΙΚΟ ΠΟΣΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 30.000 ΕΥΡΏ 
 

Μόνιµη κατοικία σε περιοχή ορεινή, µειονεκτική ή σε µικρά νησια

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ

€ 2.500

 

Βασική κατεύθυνση της γεωργικής εκµετάλλευσης πτηνοκτηνοτροφική

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ

€ 10.000

 

Συνεπώς το ποσό ενίσχυσης µπορεί να διαµορφωθεί από 30.000 € έως 42.500 €. Η οικονοµική ενίσχυση καταβάλλεται σε 2 δόσεις.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται µε την ένταξη του νέου γεωργού στο µέτρο και αντιστοιχεί στο 70% της συνολικής ενίσχυσης.

 

  

  • Να υποβάλουν και εκτελέσουν µε επιτυχία επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης της γεωργικής τους εκμετάλλευσης μέχρι και τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ηµεροµηνία ένταξής τους στο µέτρο υποβάλλοντας αίτημα ολοκλήρωσης του επιχειρηματικού τους σχεδίου κατά τη διάρκεια του τέταρτου έτους από την ηµεροµηνία ένταξης.
  • Να αποκτήσουν την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη εντός δύο ετών από την ημερομηνία χαρακτηρισμού τους ως νεοεισερχομένων επαγγελματιών στον αγροτικό τομέα και να τη διατηρήσουν για τέσσερα έτη µετά την ολοκλήρωση του επιχειρηµατικού τους σχεδίου.
  • Να αυξήσουν την τυπική απόδοση της εκµετάλλευσής τους τουλάχιστον στα 16.000 ευρώ κατά το έτος ολοκλήρωσης.
  • Να υπαχθούν εντός 24 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και να παραμείνουν σε αυτό τουλάχιστον για τέσσερα έτη μετά το έτος ολοκλήρωσης του επιχειρηματικού τους σχεδίου.
  • Να υποβάλλουν κάθε έτος δήλωση στο ΟΣΔΕ
  • Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου να λάβει συμβουλές από πιστοποιημένο πάροχο γεωργικών συμβουλών.
  • Να αποκτήσουν επαγγελµατικά προσόντα εντός 36 µηνών από την ηµεροµηνία ένταξής τους παρακολουθώντας σεμινάριο του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ.
  • Να διατηρούν τη γεωργική τους εκµετάλλευση στην ευρύτερη περιοχή του τόπου της µόνιµης κατοικίας τους. Αγροτεμάχια εκτός της ευρύτερης περιοχής δεν γίνονται αποδεκτά από το µέτρο.
  • Να διατηρούν τον τόπο µόνιµης κατοικίας τους και την έδρα του νομικού προσώπου σε περιοχή εφαρμογής της παρέμβασης Π3-75.1 εντός της ίδιας Περιφέρειας έως την ολοκλήρωση και την ορθή υλοποίηση του επιχειρηµατικού σχεδίου.
  • Να προσαρμόσουν τον κύκλο εργασιών τους ανάλογα με την τυπική απόδοση της εκμετάλλευσης
  • Έως την ολοκλήρωση και την ορθή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου να διατηρήσουν την βαθμολογία τους σε επίπεδο ανώτερο της βαθμολογικής βάσης ή ανώτερο της βαθμολογίας του υποψηφίου που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία αλλά δεν καλύφθηκε από το όριο πιστώσεων. Σε κάθε περίπτωση, η βαθμολογία με την οποία εντάχθηκαν στο μέτρο δεν πρέπει να μειωθεί περισσότερο από 15 βαθμούς.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για να σας ενημερώσουμε εάν εντάσσεστε στο ανωτέρω πρόγραμμα παρακαλώ

επικοινωνήστε με την Alpha Plan Consultants, και τον Υπεύθυνο του Αγροτικού τμήματος κ. Στεφάνου Ιωάννη,

τηλέφωνο: 6945865414, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.