fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Νέο Πρόγραμμα Επιδότησης για Επιχειρήσεις σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές

epidotisiΑνακοινώθηκε η νέα Δράση του ΕΣΠΑ «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές», η οποία στοχεύει στη διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας σε υφιστάμενες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές.

Προϋπολογισμός της Δράσης: 26 εκατ. €

Θα δοθεί με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης για την κάλυψη μελλοντικών λειτουργικών δαπανών.

Η έναρξη υποβολής αιτήσεων την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 και ώρα 12:00 και αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται έως την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 και ώρα 15:00.

Το ποσό της ενίσχυσης υπολογίζεται βάσει του αθροίσματος των ποσών των πεδίων:

581 (Παροχές σε εργαζόμενους),
585 (Διάφορα λειτουργικά έξοδα) και
587 (Αποσβέσεις) του φορολογικού εντύπου Ε3 του 2019. Επί του ως άνω προσδιορισθέντος αθροίσματος το οποίο αποτελεί το ύψος των συνολικών δηλωθέντων εξόδων, εφαρμόζεται οριζόντιο ποσοστό 50% για τον υπολογισμό της αναλογούσας δημόσιας χρηματοδότησης ως κατ αποκοπή ποσό.

Για τις επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί εντός του 2019 ή εντός του 2020 το ποσό της ενίσχυσης υπολογίζεται το άθροισμα των ποσών των κωδικών 581, 585 και 587 του φορολογικού εντύπου Ε3 του εκάστοτε έτους, ως το συνολικό πραγματικό άθροισμα των συγκεκριμένων κωδικών δια το συνολικό αριθμό ημερών λειτουργίας του έτους επί 365 ή 366.

Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης ορίζεται στα 18.000 ευρώ ανά ΑΦΜ.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής Επιχειρήσεων:

  • Να υποβάλλουν μία Αίτηση Χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ & να λειτουργούν Νόμιμα
  • Να έχουν συσταθεί μέχρι και την 31.12.2021.
  • Να δραστηριοποιούνται (έδρα ή υποκατάστημα ή άλλη εγκατάσταση) στις πληγείσες από φυσικές καταστροφές ακόλουθες περιοχές και σε διακριτό της οικίας τους χώρο για τον οποίο αιτούνται ενίσχυση:
    • Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης-Αγίας Αννας, (Νομός Ευβοίας)
    • Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού (Νομός Ευβοίας)
    • Δημοτική Ενότητα Αρκαλοχωρίου στον Δήμο Μινώα-Πεδιάδος (Νομός Ηρακλείου)
    • Δημοτικό Κοινότητα Δαμασίου, στον Δήμο Τυρνάβου (Νομός Λάρισας)
    • Δημοτικό Διαμέρισμα Μεσοχωρίου στον Δήμο Ελασσόνας (Νομός Λάρισας)
  • Να είναι υπόχρεες υποβολής φορολογικού εντύπου Ε3
  • Να παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών τους του έτους 2021 ποσοστού τουλάχιστον 10% σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του 2019
  • Να διαθέτουν μέχρι 31.12.2021 ως κύριο κωδικό δραστηριότητας ή ως κωδικό δραστηριότητας με τα μεγαλύτερα έσοδα, ΚΑΔ που δεν περιλαμβάνεται στους ΜΗ επιλέξιμους ΚΑΔ του οδηγού.

Επισημαίνεται ότι:
Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης χρηματοδότησης ωφελούμενοι που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης στη Δράση: «Έκτακτη επιχορήγηση των περισσότερο πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων ψυχαγωγίας, διοργάνωσης εκδηλώσεων και εκθέσεων, τροφοδοσίας εκδηλώσεων, παροχής υπηρεσιών γυμναστηρίου και σχολής χορού» και η αίτησή τους βρίσκεται σε στάδιο αξιολόγησης ή εγκρίθηκε. Οι ωφελούμενοι αποκτούν δικαίωμα υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στην παρούσα Δράση των φυσικών καταστροφών μόνο στην περίπτωση που η αίτησή τους στην έτερη Δράση απορριφθεί.