fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημερωτικό 13/9/2021

 

Συμμετέχετε σε διαγωνισμούς του Δημοσίου Τομέα;

Θέλετε να είστε πρωτοπόροι;

Θέλετε να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων υποψήφιων αναδόχων;

 

Η Alpha Plan Consultants, με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των Διαχειριστικών Συστημάτων, μπορεί να σας προετοιμάσει για τη θέσπιση, εφαρμογή και διατήρηση, ενός Συστήματος Διαχείρισης κατά της Διαφθοράς και να σας οδηγήσει στη λήψη σχετικού πιστοποιητικού.

Οποιαδήποτε επιχείρηση ή οργανισμός μπορεί να εφαρμόσει το πρότυπο ISO 37001. Το συγκεκριμένο πρότυπο, σας καθοδηγεί ώστε να εφαρμόσετε μέτρα κατά της διαφθοράς συνυπολογίζοντας τον κλάδο στον οποίο ανήκει η επιχείρηση, το μέγεθος και τους κινδύνους που σχετίζονται με τη δωροδοκία.

Η καθιέρωση του Συστήματος Διαχείρισης κατά της Διαφθοράς αποσκοπεί τόσο στην πρόληψη, στον εντοπισμό και στην αντιμετώπιση της δωροδοκίας όσο και στη συμμόρφωση με τη νομοθεσία κατά της δωροδοκίας.

 
 

Η εφαρμογή του ISO 37001 δεν διαφέρει από την εφαρμογή ενός οποιουδήποτε άλλου Διαχειριστικού Συστήματος ενώ μπορεί να συνδυαστεί με υπάρχοντα πρότυπα που μπορεί να εφαρμόζετε στην επιχείρησή σας. Βασικά σημεία του προτύπου:

  • Εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα κατά της δωροδοκίας και της διαφθοράς.
  • Εφαρμογή κατάλληλων ασφαλιστικών δικλίδων για τη μείωση του κινδύνου της δωροδοκίας και της διαφθοράς.
  • Εφαρμογή κατάλληλων μέτρων ελέγχου σε ό,τι αφορά στις συναλλαγές με εξωτερικά ενδιαφερόμενα μέρη (προμηθευτές, πελάτες κτλπ.) με στόχο τη μείωση του κινδύνου της διαφθοράς.

Η εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης κατά της Διαφθοράς προσδίδει σημαντικά οφέλη στην επιχείρησή σας. Ενδεικτικά οφέλη:

  • Διασφαλίζει αίσθημα εμπιστοσύνης με τα ενδιαφερόμενα μέρη της επιχείρησής σας (πελάτες, προσωπικό, συνεργάτες κτλπ.)
  • Συμβάλει στη φήμη της επιχείρησης, βοηθώντας στη διατήρηση του αδιάβλητου χαρακτήρα αυτής.
  • Η ύπαρξη πιστοποιημένου Συστήματος Διαχείρισης κατά της Διαφθοράς σύμφωνα με το πρότυπο ISO 37001 αποτελεί απόδειξη της επιχείρησης προς κάθε ελεγκτικό μηχανισμό ότι εφαρμόζονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες πρόληψης της διαφθοράς.