fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συμμετοχή της Alpha Plan Consultants στην συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Π.Ε. Δράμας

epitropi dramas

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, στον αίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Δράμας.

Η προϊσταμένη του Τμήματος Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Δημοσίου Τομέα της Alpha Plan Consultants, κ. Σάσα Σταμάτη, εκπροσωπώντας και τις εταιρείες Butterfly και Paramount, παρουσίασε στους παρευρισκόμενους ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη και προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού στη περιοχή της Δράμας.

tour dramasΠρόκειται για ένα πρόγραμμα 18 μηνών, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ, το οποίο έχει ως σκοπό την προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Άλλωστε, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η κ. Σταμάτη, ο πολιτιστικός τουρισμός είναι η αρχαιότερη μορφή τουρισμού, ενώ βέβαια μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού ή και συνεδριακού τουρισμού, έτσι ώστε να δημιουργηθεί συνολικά ένα νέο τουριστικό προϊόν. Όπως είπε η κ. Σταμάτη σκοπός θα είναι ο επισκέπτης να αποκτήσει εμπειρία και όχι μόνο εικόνα, καθώς η εμπειρία είναι αυτή που δίνει την τελική αίσθηση και την ανάμνηση.

Η πρόταση περιλαμβάνει ψηφιοποίηση πολιτιστικού υλικού, χρήση νέων τεχνολογιών και δράσεις επίδειξης και προβολής με πιο καινοτόμους τρόπους, όμως, όπως υπογράμμισε η κ. Σταμάτη, το βασικότερο στοιχείο είναι η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Δράμας είναι ένας νεοσύστατος θεσμός που απαρτίζεται από τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, ως Πρόεδρο, και από τους κ.κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Στέφανο Γεωργιάδη, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας, Άγγελο Καλλία, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Δράμας και Μανόλη Χατζόπουλο, Διευθυντή της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε., ως μέλη.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων για να ενημερωθούν για τη λειτουργία και τους στόχους της Επιτροπής και σε επόμενο στάδιο να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πρωινός Τύπος της Δράμας