fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

4+1 tips για την σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας σας

tips site

Περισσότεροι από 80% των καταναλωτών, πριν αγοράσουν κάποιο προϊόν ή υπηρεσία, πραγματοποιούν την έρευνά τους στο διαδίκτυο, ενώ το 61% των καταναλωτών δήλωσε ότι, θα συνεχίσει να αγοράζει online και μετά την πανδημία1.

Tο διαδίκτυο κατέχει πρωτεύοντα ρόλο στην αγορά και ο ανταγωνισμός αυξάνεται ραγδαία. Οι καταναλωτές έχουν περισσότερες επιλογές από ποτέ και είναι επιτακτικό οι επιχειρήσεις να προσαρμόζονται κατάλληλα, ώστε να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της εποχής.

Η μετάβαση μιας επιχείρησης στον ψηφιακό κόσμο μοιάζει μονόδρομος και το πρόγραμμα ΕΣΠΑ επιδότησης ηλεκτρονικού καταστήματος (e-λιανικό) αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε οι επιχειρήσεις να κάνουν το πρώτο τους μεγάλο ψηφιακό βήμα.

Ωστόσο, μαζί με την δημιουργία του e-shop σας, θα πρέπει να σκεφτείτε, αλλά και να εκμεταλλευτείτε, όλες τις δυνατότητες μιας ιστοσελίδας: όπως για παράδειγμα τη δημιουργία blog, στο πλαίσιο του e-commerce, καθώς αποτελεί αναγκαίο μέσο ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του site και ως αποτέλεσμα να εκτοξευθούν οι πωλήσεις της επιχείρησής σου.

Το σωστό περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το SEO (Search Engine Optimization), δηλαδή την κατάταξη του site, και κατεπέκταση της επιχείρησης, σε υψηλότερες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης. Η κατασκευή ενός site πρέπει να γίνεται με γνώμονα το SEO με στόχο την καλύτερη δυνατή ορατότητά του στη Google.

Παρακάτω βρίσκονται ορισμένα από τα tips που προτείνουμε για τη δημιουργία ισχυρού περιεχομένου στο site.

  1. Στόχευση του κοινού
    Ένα λάθος που γίνεται συχνά είναι η γενίκευση των χρηστών του website. Βρες τα προφίλ των υποψήφιων αγοραστών των προϊόντων σου και δημιούργησε περιεχόμενο πάνω στα δικά τους «θέλω». Έτσι οι καταναλωτές θα γνωρίζουν και θα έχουν πρόσβαση σε άρθρα που τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον και έχουν χρήσιμες πληροφορίες για αυτούς.
  2. Επιλογή ελληνικού hosting
    Εφόσον το site απευθύνεται σε Ελληνικό κοινό απαραίτητη φαίνεται η επιλογή σωστού και ελληνικού hosting με στόχο υψηλές ταχύτητες φόρτωσης κυρίως σε κινητές συσκευές.
  3. Άρθρα
    Η χρήση άρθρων φαίνεται να είναι επιτακτική για το SEO και τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας. Παρέχουν ενδιαφέρουσα ενημέρωση στον επισκέπτη και κάνουν τη σελίδα δυναμική. Ωστόσο πρέπει να αποφεύγεται ρητά η αντιγραφή περιεχομένου καθώς μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις στο SEO της σελίδας. H σωστή και αποτελεσματική τακτική είναι να ανεβαίνουν λιγότερα άρθρα με πρωτότυπο περιεχόμενο παρά αρκετά άρθρα με αντιγραμμένο περιεχόμενο.
  4. Social Media
    Ένα ακόμα σημαντικό βήμα είναι η κοινοποίηση των άρθρων και των ίδιων των ιστοσελίδων στα social media για την διεύρυνση του κοινού και η απόκτηση backlinks τα οποία συνδράμουν να “ανεβεί” η ιστοτελίδα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.
  5. Όχι στο clickbait
    Μεγάλο λάθος που γίνεται από αρκετά blogs είναι ο ψεύτικος ή παραπλανητικός τίτλος που δεν συνάδει με το περιεχόμενο. Παρατηρούμε πολλές φορές να χρησιμοποιούνται παραπλανητικοί τίτλοι ώστε να κερδίζεται επισκεψιμότητα. Όμως αυτό που τελικά επιτυγχάνεται μόνο είναι η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας καθώς οι αναγνώστες μπορεί να παραπληροφορούνται και να χαρακτηρίζουν το περιεχόμενο μη σχετικό και δυσανάλογο των προσδοκιών τους.

Το πιο σημαντικό από όλα: πολλή όρεξη και επιμονή για τη δημιουργία ενός ενδιαφέροντος και δυναμικού site! Απαιτείται δουλειά και συνεχής βελτίωση, ωστόσο η εφαρμογή συγκεκριμένων και δοκιμασμένων τακτικών μπορεί να αποδώσει σε σίγουρη επιτυχία και σε ανταμοιβή της δουλειάς σου με την αναγνώριση της ιστοσελίδας. Κάνε το site σου «εθιστικό» ώστε να θέλει ο επισκέπτης να επανέρχεται σε αυτό, να παραμένει πιστός και να εξελίσσει την επίσκεψή του σε αγορές μέσω του e-shop!

Μήπως ήρθε η ώρα να αναβαθμίσεις το site σου; Άραγε θα ήθελες μεγαλύτερη επισκεψιμότητα; Θα ήθελες να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των πελατών σου; Εάν ναι, ανακάλυψε τις δυνατότητες του διαδικτύου και δημιούργησε το κατάλληλο site! Πιστεύω τα παραπάνω tips θα βοηθήσουν σε αυτό!

Καψάλης Παναγιώτης
Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ

 

1Πηγή: YouGov, Focus Bari