fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

30 Σεπτεμβρίου 2020

Ο επιχειρηματίας είναι γυμνός

epixeirimatias

Επιτρέψτε μου να παραφράσω τη φράση «ο Βασιλιάς είναι γυμνός» . Είναι η φράση που είπε το μικρό αγόρι, όταν αντίκρυσε το Βασιλιά γυμνό, στο παραμύθι του Hans Christian Andersen «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα».

Περισσότερα...

30 Σεπτεμβρίου 2020

17 Σεπτεμβρίου 2020

Ψάχνεις για δουλειά ; Μάθε ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο Βιογραφικό Σημείωμα!

biographiko

Το Βιογραφικό Σημείωμα είναι η πρώτη επαφή σου με το δυνητικό εργοδότη σου. Από τα εκατοντάδες βιογραφικά που λαμβάνει ο recruiter για την εκάστοτε θέση, θα αφιερώσει μόλις 6’’ για το κάθε ένα και στη συνέχεια θα καταλήξει στα 20 ή 30 επικρατέστερα. Εντυπωσίασέ τους λοιπόν, για να είναι το βιογραφικό ένα από αυτά !

Περισσότερα...

09 Σεπτεμβρίου 2020

Ελληνική Επιχειρηματικότητα: Λάθη του Παρελθόντος, Δράσεις του Παρόντος

Epixeirimatikotita

«Μία χώρα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ για να τα πάει τόσο χάλια», έγραφε πριν από λίγα χρόνια η Wall Street Journal για την ελληνική επιχειρηματικότητα στη χώρα μας και να πασχίσει για να διατηρηθεί για τόσα συναπτά έτη στον πάτο του παγκόσμιου οικονομικού βαρελιού, θα συμπληρώναμε.

Περισσότερα...

09 Σεπτεμβρίου 2020

31 Αυγούστου 2020

Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας - Ποιες ανάγκες οδήγησαν τις επιχειρήσεις να στραφούν στην ποιότητα;

Systimata diaxeirisis Poiotitas

Στη σημερινή κοινωνία τόσο η αύξηση του ανταγωνισμού των επιχειρήσεων όσο και οι απαιτήσεις των καταναλωτών υποδεικνύουν ως μονόδρομο τη συμμόρφωση της κάθε επιχείρησης με συγκεκριμένες αρχές, οι οποίες έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό την Ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχουν.

Περισσότερα...

24 Αυγούστου 2020

Πώς η διαχείριση του χρόνου μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης

Burn Out

Έχω πάθει burn-out
Έχεις πάθει burn-out
Έχει πάθει burn-out
Έχουμε πάθει burn-out, και σίγουρα κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό.

Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως....

Περισσότερα...

24 Αυγούστου 2020

4 Αυγούστου 2020

Προγράμματα ΕΣΠΑ: 9 + 1 Συμβουλές για την Επιτυχία

Τα προγράμματα ΕΣΠΑ (Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης) αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια, σημαντικά αναπτυξιακά εργαλεία για χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Μετά από 35 και πλέον έτη παρουσίας του ΕΣΠΑ στην ελληνική πραγματικότητα, πολλοί επιχειρηματίες εμφανίζονται σκεπτικοί ή ακόμα και αρνητικοί στην ιδέα συμμετοχής σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, ενώ άλλοι υιοθετούν αντιλήψεις του παρελθόντος, οι οποίες πλέον έχουν πάψει να ισχύουν.

Περισσότερα...

28 Ιουλίου 2020

Ψηφιακή Επιχείρηση: μακρινό μέλλον ή επιτακτικό παρόν;

Digital businessΣε μία εποχή που η παγκόσμια οικονομία σείεται από τις δονήσεις του COVID-19, οι επιχειρήσεις τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο ψάχνουν μανιωδώς λύσεις, που θα τις βοηθήσουν να ανατρέψουν τις συγκυρίες, ώστε να αναδειχθούν νικήτριες στην κούρσα της πανδημίας. Μέσα σε ένα συνονθύλευμα από περίπλοκες στρατηγικές και λύσεις, το μυστικό είναι η επιστροφή στη βάση και η επιλογή στοχευμένων δράσεων, που αποφέρουν ισχυρό αντίκτυπο.

Περισσότερα...

28 Ιουλίου 2020

22 Ιουλίου 2020

Η Βιωσιμότητα ως Μέσο για ένα Καλύτερο Επιχειρηματικό Αύριο

                                                     

Ο COVID-19 οδήγησε και είναι πιθανό να συνεχίσει να οδηγεί σε μία τεραστίων διαστάσεων ανθρώπινη τραγωδία, με συνέπειες που εκτείνονται και στην παγκόσμια οικονομία. Θεσμικοί φορείς, αλλά και επιχειρήσεις, ήδη κινούνται προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός ανθεκτικότερου συστήματος που θα επιτρέψει στην κοινωνία να ανακάμψει, αλλά και να διασφαλίσει τη θέση της ενόψει μελλοντικών προκλήσεων.

Περισσότερα...

5 Μαΐου 2020

Η επόμενη μέρα από τον covid-19. Πως να κάνετε Restart την επιχείρηση σας!

restart after coronovirus2

 Είναι επιτέλους καιρός όλοι οι επιχειρηματίες να συνειδητοποιήσουμε, ότι οι κρατικές βοήθειες, τα επιδόματα, τα χαμηλότοκα δάνεια, οι φοροελαφρύνσεις, η επιδότηση απασχόλησης και πολλές άλλες αποφάσεις στήριξης των επιχειρήσεων σε περίοδο κρίσης, οι οποίες προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Κράτος, αποτελούν χρησιμότατα εργαλεία.
Περισσότερα...

5 Μαΐου 2020

26 Απριλίου 2020

Είναι η εξ αποστάσεως εργασία η νέα μας "κανονικότητα" ?

Η πανδημία Covid-19 δημιούργησε θα λέγαμε, ένα αναγκαστικό «πείραμα». Ακόμη και εταιρίες οι οποίες υπήρξαν επιφυλακτικές στο ενδεχόμενο της απομακρυσμένης εργασίας, ήρθαν αντιμέτωπες με μια νέα πραγματικότητα. Και ενώ ίσως δεν είναι η επιλογή τους, περίπου τα 2/3 των ερωτηθέντων εργαζομένων, πιστεύουν ότι η απομακρυσμένη εργασία είναι το μέλλον της εργασίας και ότι θα είναι πιο συχνή μετά την κρίση.

Περισσότερα...

28 Μαρτίου 2020

Remote Working και καραντίνα - Οδηγίες προς ναυτιλλομένους

Μέσα σε σύντομο χρονικά διάστημα αλλά και τόσο ξαφνικά, η καθημερινότητα όλων μας άλλαξε με την εμφάνιση και την εξάπλωση του Covid-19. Κάτω από αυτές τις ιδιόμορφες συνθήκες, αλλά εντυπωσιακά γρήγορα, εκσυγχρονιστήκαμε, βρήκαμε αποτελεσματικές λύσεις, αφήσαμε πίσω τη γκρίνια, την αναβλητικότητα, τα «δεν γίνεται» και «δε μπορώ» και υιοθετήσαμε νέες πρακτικές και τεχνολογίες.

Περισσότερα...

28 Μαρτίου 2020

10 Δεκεμβρίου 2019

Management: Πως το μοντέλο μιας «ταπεινής ηγεσίας» λειτουργεί πραγματικά

Όταν είσαι ηγέτης – ανεξάρτητα από το πόσο καιρό βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση ή πόσο δύσκολο ήταν το ταξίδι σου για να φτάσεις εκεί – αν δε καταφέρεις να βγάλεις στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό των εργαζομένων σου, τότε είσαι απλά ο επικεφαλής μιας επιχείρησης!

Περισσότερα...

30 Νοεμβρίου 2019

Μήπως ήρθε η ώρα να βελτιώσετε την ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών σας ;

Σε έναν κλάδο που υπάρχει ανταγωνισμός είναι δυνατό να υπάρξουν εταιρίες με ίδια γκάμα προϊόντων/υπηρεσιών, παρόμοιες τιμές, μικρή διαφοροποίηση εικόνας και χρόνου παράδοσης. Το μόνο διαφορετικό είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν στο κατάστημα. Σε αυτή την περίπτωση, πλεονέκτημα θα αποκτήσει η επιχείρηση που παρέχει την καλύτερη προσωπική εξυπηρέτηση.

Περισσότερα...

30 Νοεμβρίου 2019

3 Νοεμβρίου 2019

Θυμωμένοι Πελάτες... και πως τους αντιμετωπίζουμε.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο για αρκετές επιχειρήσεις και η διαχείριση του απαιτεί 'λεπτή' αντιμετώπισή μέσω συγκεκριμένων βασικών αρχών.

Περισσότερα...

14 Ιουλίου 2020

Πως να γράψετε ένα πετυχημένο άρθρο για το εταιρικό ή το προσωπικό σας blog.

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις δημιουργούν ειδικό χώρο στις ιστοσελίδες τους - blogs - όπου δημοσιεύουν άρθρα για τους αναγνώστες τους. Ένα σωστά δομημένο άρθρο με χρήσιμο και χρηστικό περιεχόμενο, αυξάνει την εμπιστοσύνη των πελατών σας, δίνει αξία στο brand σας και βοηθά στο να φαίνεστε ειδικοί σε κάποιο θέμα (προσοχή! φροντίστε πρώτα να είστε ειδικοί και στη συνέχεια ασχοληθείτε με “το φαίνεσθαι”). Επιπλέον, το πλούσιο και ποιοτικό περιεχόμενο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης.

Περισσότερα...

14 Ιουλίου 2020

22 Δεκεμβρίου 2019

Πρακτικές συμβουλές για την εξοικονόμηση χρόνου!

Μήπως σας θυμίζουν κάτι οι φράσεις: “δε μπορούσε η ημέρα να έχει 30 ώρες;”, “με πιέζει ο χρόνος”, “πολύ ωραία ιδέα, όμως πίστεψε με…. δε προλαβαίνω…";  Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι! Έρευνες σε προηγμένες χώρες δείχνουν πως οι άνθρωποι παραπονιούνται περισσότερο για έλλειψη χρόνου (προσωπικό ή εργασίας) και λιγότερο για χρήματα, περιβάλλον και ανθρώπινα δικαιώματα.

Περισσότερα...

18 Οκτωβρίου 2019

20 βήματα για ένα πετυχημένο Telemarketing!

Το Telemarketing έχει καθιερωθεί, εδώ και δεκαετίες, ως ένα σημαντικό κανάλι επικοινωνίας με το κοινό, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στην εξεύρεση νέων πελατών, στην αύξηση των πωλήσεων, στην προώθηση υπηρεσιών, στην εξυπηρέτηση των πελατών, κα. Εξάλλου το τηλέφωνο, αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί, τον δημοφιλέστερο τρόπο επικοινωνίας.

Περισσότερα...

18 Οκτωβρίου 2019

26 Σεπτεμβρίου 2019

Μήπως η γλώσσα του σώματος σας, δηλώνει περισσότερα από όσα νομίζετε;

Το σώμα μας στέλνει μηνύματα, συχνά χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Η γλώσσα του σώματος είναι μια μορφή μη λεκτικής επικοινωνία και σύμφωνα με τον ειδικό μελετητή της γλώσσας του σώματος Allan Pease, αποτελεί το 60% έως 80% της εντύπωσης που θα προκαλέσουμε στον συνομιλητή μας.

Περισσότερα...

3 Οκτωβρίου 2019

Μόνο το 28% των εταιρειών παγκοσμίως συμμορφώνεται με τον GDPR

Μόνο μια στις τρεις εταιρείες παγκοσμίως συμμορφώνεται με τον GDPR, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας της Capgemini "Championing data protection and privacy – a source of competitive advantage in the digital century". 

Περισσότερα...

3 Οκτωβρίου 2019

14 Νοεμβρίου 2019

Χρήσιμες συμβουλές που θα διευκολύνουν την επικοινωνία σας με τους άλλους.

"Δεν μπορούμε παρά να επικοινωνούμε" ..... και είναι κάτι που μοιάζει απλό, όμως δεν είναι! Η ανταλλαγή πληροφοριών, μηνυμάτων, λέξεων και σκέψεων μεταξύ δύο ή περισσοτέρων ανθρώπων, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Κάθε φορά που επικοινωνούμε με κάποιον προσπαθούμε να εκφράσουμε κάτι.

Περισσότερα...