fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ WHISTLEBLOWING

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΤΥΠΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ/ WHISTLEBLOWING – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:

Σε εφαρμογή του Νόμου 4990/2022 για την  Προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις ενωσιακού δικαίου - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1937 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Οκτωβρίου 2019 (L 305) και λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις οι επιχειρήσεις δεσμεύονται ότι θα είναι αποδέκτες των καταγγελιών, θα τις αντιμετωπίζουν σοβαρά, θα προσπαθούν να τις επιλύσουν το συντομότερο δυνατόν και θα εξάγουν συμπεράσματα που στόχο θα έχουν τη βελτίωση, την πρόοδο και την εξέλιξη της εταιρίας. 

Τα παραπάνω εφαρμόζονται σε κάθε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο ανήκει. Όλες οι επιχειρήσεις οφείλουν να:

  • Ορίσουν εσωτερικούς διαύλους αναφοράς παραβιάσεων
  • Θεσπίσουν τους γενικούς κανόνες για την υποβολή και παρακολούθηση των αναφορών
  • Εφαρμόσουν ισχυρά μέτρα για την προστασία της εμπιστευτικότητας των αναφορών και των προσωπικών δεδομένων των προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις

Η ALPHA PLAN, προσφέρει όλες τις συμβουλευτικές υπηρεσίες, ώστε οι επιχειρήσεις να συμμορφωθούν με την Ευρωπαϊκή Οδηγία και να την εντάξουν στην καθημερινή λειτουργία τους, μέσα από την ανάπτυξη πολιτικών προσαρμοσμένων στη δομή και λειτουργία του οργανισμού.

Επιπλέον, η ALPHA PLAN παρέχει τη δυνατότητα υποβολής και διαχείρισης των αναφορών μέσω πλατφόρμας. Μέσα από την πλατφόρμα διατίθενται κανάλια υποβολής επώνυμων ή ανώνυμων αναφορών, με απόλυτη ασφάλεια και διαφάνεια, καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκή Οδηγίας αλλά και τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων.