fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πιστοποίηση Vegan

veganΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:

Η στροφή προς τη χορτοφαγική διατροφή παρουσιάζει αξιοσημείωτη αύξηση τα τελευταία χρόνια και τα vegan τρόφιμα συνεχώς αυξάνονται και εμφανίζουν ιδιαίτερη ζήτηση από το καταναλωτικό κοινό.

Ο όρος ¨Vegan - κατάλληλο για χορτοφάγους¨ δεν υποδηλώνει μόνο την απουσία ζωικών παραγώγων σε ένα προϊόν, αλλά διευκρινίζει την παρουσία ελάχιστων ηθικών απαιτήσεων.
Για να θεωρηθεί ένα τρόφιμο ¨κατάλληλο για χορτοφάγους¨ πρέπει:

  1. Να μην περιέχει συστατικά ζωϊκής προέλευσης (συμπεριλαμβανομένων των πρόσθετων τροφίμων, αρωματικών υλών, ενζύμων, GMO’s ζωϊκής προέλευσης) και να μην έχουν χρησιμοποιηθεί συστατικά ζωϊκής προέλευσης καθ’ όλη τη διάρκεια της παρασκευής του.
  2. Κατά τη διάρκεια της παρασκευής του να μην υπάρξει ακούσια διασταυρούμενη επιμόλυνση με προϊόντα που δε συμμορφώνονται με τις παραπάνω απαιτήσεις.
  3. Η εταιρία που το παράγει να μη διεξάγει δοκιμές σε ζώα ούτε να αναθέτει σε τρίτον τη διεξαγωγή δοκιμών σε ζώα, του προϊόντος ή συστατικών του.

Vegan προϊόντα μπορεί να είναι καλλυντικά, είδη υγιεινής, βιταμίνες, συμπληρώματα, ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, προϊόντα πλυντηρίου και καθαριστικά.

Η πιστοποίηση Vegan μπορεί να εφαρμοσθεί σε όλους τους τύπους εταιριών ανεξαρτήτως μεγέθους και αφορά μεμονωμένα προϊόντα και όχι εταιρίες, επομένως, μια εταιρία μπορεί να έχει επιλεγμένα προϊόντα καταχωρημένα ως vegan και όχι απαραίτητα όλα.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ:

  • Αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και ενδελεχής εξέταση των προδιαγραφών όλων των επιμέρους συστατικών των προϊόντων για την παρουσία συστατικών ζωϊκής προέλευσης.
  • Ενδελεχής έλεγχος για τυχόν διασταυρούμενες επιμολύνσεις με συστατικά ζωϊκής προέλευσης στη γραμμή παραγωγής και εγκατάσταση διαδικασιών διαχείρισης για την αποφυγή διασταυρούμενων επιμολύνσεων.
  • Διασφάλιση και αποτύπωση της μη διεξαγωγής δοκιμών σε ζώα με συστατικά ή προϊόντα της εταιρίας.
  • Πιστοποίηση προϊόντων κατά Vegan από ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΟΦΕΛΗ:
Η πιστοποίηση αποτελεί ολοένα και περισσότερο απαίτηση καθώς η πλειοψηφία των vegans αναζητούν το σήμα Vegan στα προϊόντα που αγοράζουν.

Η πιστοποίηση των προϊόντων σας ως Vegan επιφέρει πρόσθετα οφέλη στην επιχείρηση, ορισμένα εκ των οποίων είναι:

  • Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε παγκόσμιο επίπεδο και άνοιγμα των προϊόντων σε μια νέα αγορά των vegan ώστε, τα προϊόντα να γίνουν προσιτά σε όλους.
  • Αύξηση της αξιοπιστίας της εταιρίας στην αγορά των vegan προϊόντων και ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην εταιρία.
  • Εισαγωγή της εταιρίας σε μια νέα παγκόσμια συνεχώς αυξανόμενη και αναπτυσσόμενη αγορά