fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

BRC Packaging

Έννοια και πεδίο εφαρμογής:

Το BRCGS ανήκει στα αναγνωρισμένα πρότυπα από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Ασφάλεια των Τροφίμων (Global Food Safety Initiative-GFSI). Ο GFSI είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε το 2000. Βασικός στόχος της ίδρυσής του είναι η παροχή ασφαλών τροφίμων και υλικών συσκευασίας για τρόφιμα για τους καταναλωτές παγκοσμίως.

Το πρότυπο BRC Packaging εφαρμόζεται σε όλους τους τύπους εταιριών που εμπλέκονται στην παραγωγή υλικών συσκευασίας σε επαφή με τρόφιμα. Βασίζεται σε μια σειρά από αρχές διαχείρισης της ποιότητας και κινδύνου αξιολόγησης, και εστιάζει στην ασφάλεια των προϊόντων και στη συμμόρφωση με τοπικούς και διεθνείς κανονισμούς

Η συνεχής επιτήρηση και η επιβεβαίωση της παρακολούθησης των διορθωτικών ενεργειών διασφαλίζουν ότι δημιουργείται ένα αυτοβελτιούμενο σύστημα ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας προϊόντων.

Μεθοδολογια ανάπτυξης του συστήματος:

  • Αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και σχεδιασμός συστήματος διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων στα πρότυπα του ΗΑRA (Hazard Analysis and Risk Assesment).
  • Ενδελεχής έλεγχος για την παρουσία όλων των κινδύνων στα υλικά συσκευασίας σε επαφή με τρόφιμα.
  • Πιστοποίηση συστήματος κατά το πρότυπο BRC Packaging από ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης (Iσχύς πιστοποιητικού για 1 χρόνo).
  • Διορθωτικές ενέργειες μετά την πιστοποίηση και παρακολούθηση συστήματος.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΟΦΕΛΗ:

Η πιστοποίηση αποτελεί ολοένα και περισσότερο απαίτηση για τη συνεργασία με πελάτες ή για τους προμηθευτές. Για κάθε εταιρία, η εφαρμογή και η πιστοποίηση ενός συστήματος διαχείρισης ασφάλειας και ποιότητας των προϊόντων αποτελεί θεμέλιο για τη συνεχή βελτίωση και την αύξηση των επιδόσεών της.

Η ένταξη του BRC Packaging επιφέρει πρόσθετα οφέλη στην επιχείρηση, ορισμένα εκ των οποίων παρουσιάζονται ως ακολούθως:

  • Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Αξιολόγηση και έλεγχος της ποιότητας των προϊόντων και εναρμόνιση της επιχείρησης με τη νομοθεσία.
  • Διασφάλιση και πρόληψη της εμφάνισης κινδύνων για την ασφάλεια και υγεία των καταναλωτών.
  • Δυνατότητα προβολής της υγιεινής (από την άποψη της ασφάλειας για τον πελάτη) των προϊόντων που παράγονται.
  • Μείωση του κινδύνου αποζημιώσεων, που τυχόν οφείλονται σε παραβάσεις της νομοθεσίας, και του κόστους κυρίως από τη μείωση των απωλειών εσωτερικά στις φάσεις διακίνησης των προϊόντων.
  • Απόδειξη της δέσμευσης για συνέπεια, συνεχή βελτίωση και ικανοποίηση των πελατών.

Αυτά αποτελούν απτά οφέλη που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση μιας ανθεκτικής και βιώσιμης επιχείρησης και στην ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών.