fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ασφάλεια Πληροφοριών και Δεδομένων

encryptionΗ κρυπτογράφηση αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για έναν ασφαλέστερο κόσμο και κάθε προσπάθεια υπονόμευσής της, αποτελεί απειλή για όλους μας. Η ισχυρή κρυπτογράφηση:

  • προστατεύει την ιδιωτικότητα
  • διατηρεί ασφαλή τα προσωπικά στοιχεία, τις πληροφορίες αλλά και
  • τις επικοινωνίες των πολιτών. Επιπρόσθετα,
  • υποστηρίζει την διαδικτυακή εμπιστοσύνη,
  • προστατεύει τα δεδομένα των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων και των καθημερινών πολιτών από εγκληματίες και εχθρικές πράξεις.

Χάρη στην ισχυρή κρυπτογράφηση, οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης χωρίς να φοβούνται ότι θα κλαπούν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Ο Οκτώβριος του 2021 αποτελεί τον μήνα κατά τον οποίο θεσπίστηκε για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα Κρυπτογράφησης, καλώντας τόσο τις κυβερνήσεις, όσο και τον ιδιωτικό τομέα να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσής της και να ακολουθήσουν πρακτικές και πολιτικές οι οποίες ενισχύουν και προωθούν τη χρήση της ισχυρής κρυπτογράφησης. Με την θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας Κρυπτογράφησης, εκατοντάδες εταιρείες τεχνολογίας και κοινωνικοί φορείς, έχουν ήδη δεσμευτεί να υιοθετήσουν ισχυρά μέσα κρυπτογράφησης.

Ο Edward Snowden, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ελευθερίας του Τύπου (Freedom of the Press Foundation) και ο πληροφοριοδότης πίσω από τις αποκαλύψεις για την NSA αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Η εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 μας έδειξε, πόσο απαραίτητες είναι οι κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων στα smartphone μας για την επικοινωνία με αγαπημένα πρόσωπα, εάν είμαστε άρρωστοι ή αν χρειαζόμαστε βοήθεια. Οι γιατροί χρησιμοποίησαν κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων για να επικοινωνούν με τους ασθενείς τους και να μοιράζονται τα προσωπικά τους δεδομένα με ασφάλεια. Η κρυπτογράφηση μας κάνει όλους ασφαλέστερους. Από οικογένειες που προστατεύουν φωτογραφίες των παιδιών τους, μέχρι προσωπικές πληροφορίες υγειονομικής περίθαλψης, η κρυπτογράφηση διατηρεί τις ιδιωτικές πληροφορίες μας αληθινά ιδιωτικές».

Το ISO 27001:2013 είναι ένα διεθνές πρότυπο το οποίο προδιαγράφει τις απαιτήσεις τις οποίες πρέπει να πληροί ένα αποτελεσματικό Σύστημα Διαχείρισης της Ασφάλειας των Πληροφοριών (ΣΔΑΠ).

Δίνει έμφαση στην προστασία τριών βασικών πτυχών της πληροφορίας:

  • την Εμπιστευτικότητα,
  • την Ακεραιότητα και την
  • Διαθεσιμότητα,

δηλαδή στην ικανότητα του οργανισμού να διατηρεί τις πληροφορίες μακριά από μη εξουσιοδοτημένα άτομα ή οντότητες ή διεργασίες, να διατηρεί τις πληροφορίες πλήρεις και ακριβείς και προστατευμένες από ενδεχόμενη αλλοίωση και να τις παρέχει εύχρηστες σε εξουσιοδοτημένους.
Το πρότυπο ISO 27001:2013 μπορεί να το εφαρμόσει κάθε επιχείρηση, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την δραστηριότητά της, που επιθυμεί να αποδεικνύει στους πελάτες, στους συνεργάτες, στους προμηθευτές ή στους μετόχους της την αποτελεσματικότητά της στη Διαχείριση της Ασφάλειας των Πληροφοριών.

Τμήμα Διαχειριστικών Συστημάτων 2310 566 767