ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 20 ώρες
ΣΚΟΠΟΣ: Η εκπαίδευση αυτή έχει σκοπό την κατάρτιση του προσωπικού, όσων επιχειρήσεων/οργανισμών χειρίζονται τρόφιμα & ποτά, σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των παραγομένων προϊόντων και η προστασία του καταναλωτή.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
- Έναρξη – Εισαγωγή.
- Κίνδυνοι από Τρόφιμα, Ασθένειες που προκαλούνται από τρόφιμα.
- Υγιεινή του Προσωπικού.
- Καθαρισμός και Απολύμανση.
- Μυοκτονία και Απεντόμωση.
- Ευθύνες και Νομικές Υποχρεώσεις.
- Παραλαβή Α’ Υλών και Υλικών Συσκευασίας.
- Αποθήκευση Τροφίμων.
- Προετοιμασία και Επεξεργασία Τροφίμων.
- Στάδια μετά τη Θερμική Επεξεργασία.
- Αξιολόγηση Προσωπικού.
- Case studies - συζήτηση.
- Εκπαιδευτικά Video.