Πρόσκληση στην 6η Διεθνή Έκθεση ZOOTECHNIA 2009 Περίπτερο 8, Stand 4

Η Alpha Plan στηρίζει καινοτόμες προσπάθειες και σας προσκαλεί στην 6η Διεθνή Έκθεση Zootechnia 2009, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo της Θεσσαλονίκης, από την Πέμπτη 5 έως την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009.

Η ZOOTECHNIA είναι η μοναδική εξειδικευμένη έκθεση σε Eλλάδα και Bαλκάνια. Aνοίγει τις πύλες της κάθε δύο χρόνια παρουσιάζοντας τις εξελίξεις στον κτηνοτροφικό – πτηνοτροφικό κλάδο και αποτελεί πόλο έλξης για επιχειρηματίες, αντιπροσώπους, στελέχη οργανισμών, φορείς πιστοποίησης, υπηρεσίες, αλλά και απλούς καταναλωτές, που ενδιαφέρονται για την πορεία του κλάδου.

Σας περιμένουμε στo Περίπτερο 8, Stand 4, να σας προτείνουμε ολοκληρωμένες λύσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της επιχείρησής σας.

Το κέρδος του πελάτη μας, είναι η δουλειά μας!

Αναθεωρημένο πρότυπο ISO 9001:2008

Ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης ISO εξέδωσε στις 15/11/2008 το αναθεωρημένο πρότυπο για τα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008. Το νέο πρότυπο δεν εισάγει καμία νέα απαίτηση σε σύγκριση με το πρότυπο ISO 9001:2000 και κατά συνέπεια δε διαφοροποιεί τη βασική φιλοσοφία των απαιτήσεων του απερχόμενου εντύπου, απλά εισάγει διευκρινιστικά σχόλια.

Το νέο αναθεωρημένο πρότυπο ISO 9001:2008 θα αποτελεί πλέον τη βάση για την εξαγωγή των επιθεωρήσεων (αρχικές επιθεωρήσεις, επιθεωρήσεις επιτήρησης και επαναπιστοποιήσεις).

Για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση θα ισχύουν τα κάτωθι:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ISO 9001:2000

  • Μέχρι τις 15/10/2010
  • Μπορούν να διατηρήσουν το πιστοποιητικό ISO 9001:2000 μέχρι την ημερομηνία λήξης του (το αργότερο 15/10/2010)
  • Μπορούν να πιστοποιηθούν κατά ISO 9001:2008 κατά την ετήσια επιτήρηση
  • Θα πιστοποιούνται υποχρεωτικά κατά ISO 9001:2008 κατά την επαναπιστοποίηση
  • Μετά τις 15/10/2010
  • Θα πιστοποιούνται υποχρεωτικά κατά ISO 9001:2008

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ISO 9001:2000

  • Μέχρι τις 15/10/2010
  • Μπορούν να πιστοποιηθούν κατά ISO 9001:2000 και να διατηρήσουν το πιστοποιητικό έως την 15/10/2010
  • Μπορούν να πιστοποιηθούν κατά ISO 9001:2008 και να το διατηρήσουν για μια τριετία.

Η εταιρία μας διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην εκπόνηση μελετών κατά τα διεθνή πρότυπα ISO. Έμπειροι και εξειδικευμένοι συνεργάτες της Alpha Plan Consultants μπορούν να οδηγήσουν την επιχείρηση σας στην πιστοποίηση ποιότητας κατά ISO 9001:2008, από αναγνωρισμένους φορείς.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε σήμερα με τους συμβούλους μας

Πρόγραμμα ενίσχυσης νέων αγροτών

Αναμένεται εντός των επομένων ημερών να ανοίξει το πρόγραμμα για την ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ στα πλαίσια του προγράμματος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ 2007-2013.

Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση του υπουργείου ανάπτυξης αναμένεται να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την αξιολόγηση των φακέλων και την χρηματοδότηση των δικαιούχων του προγράμματος. Λαμβάνοντας υπόψιν και το γεγονός ότι έχουν αρχίσει οι προ-αιτήσεις, κρίνεται σκόπιμη η άμεση συγκέντρωση δικαιολογητικών και η έναρξη κατάρτισης των φακέλων υποψηφιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να σας ενημερώσουμε για τα απαραίτητα δικαιολογητικά του ανωτέρω πρόγραμματος παρακαλώ επικοινωνήστε με την Alpha Plan Consultants.

Επιδοτήσεις 1,5 δις ευρώ έρχονται για Μεταποίηση, Τουρισμό, Εμπόριο, Παροχή Υπηρεσιών

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ετοιμάζει προκήρυξη ύψους 1,5 δις ευρώ για την ενίσχυση ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Μεταποίησης, του Τουρισμού, του Εμπορίου και της Παροχής Υπηρεσιών. Για τον λόγο αυτό έχει ήδη σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτημα προς έγκριση των κονδυλίων, η οποία και αναμένεται εντός Φεβρουαρίου 2009.

Η προκήρυξη θα είναι έτοιμη εντός των επομένων εβδομάδων, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν και οι υποβολές προτάσεων από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, ώστε να συζητήσουμε τις δυνατότητες ένταξής σας, αλλά και να διορθώσουμε εκ των προτέρων τυχόν προβλήματα που μπορεί να ανακόψουν την “είσοδό” σας στα προγράμματα επιδότησης που έρχονται. Η αξιοποίηση του χρονικού αυτού διαστήματος, κρίνεται απαραίτητη ώστε να διαμορφωθεί ένας φάκελος υποψηφιότητας με την μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογία, μεγιστοποιώντας έτσι τις πιθανότητες προς επιδότηση.

Πρόγραμμα Επιδότησης Μεταποιητικών Επιχειρήσεων

Εντός του Φεβρουαρίου 2009 θα προκηρυχτεί πρόγραμμα επιδότησης για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό, την αναβάθμιση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο της μεταποίησης θα επιδοτηθούν με 50% σε προϋπολογισμούς από 30.000 ευρώ μέχρι και 400.000 ευρώ

Πρόγραμμα Επιδότησης Τουριστικών Επιχειρήσεων

Την Άνοιξη του 2009 αναμένεται να προκηρυχτεί πρόγραμμα επιδότησης για τις τουριστικές επιχειρήσεις, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό, την αναβάθμιση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο του Τουρισμού θα επιδοτηθούν με 50% σε προϋπολογισμούς από 30.000 ευρώ μέχρι και 400.000 ευρώ.

Πρόγραμμα Επιδότησης Εμπορικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών

Την Άνοιξη του 2009 αναμένεται να προκηρυχτεί πρόγραμμα επιδότησης για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον τριτογενή τομέα (εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών), με σκοπό τον εκσυγχρονισμό, την αναβάθμιση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο του Εμπορίου ή της Παροχής Υπηρεσιών θα επιδοτηθούν με 50% σε προϋπολογισμούς από 30.000 ευρώ μέχρι και 300.000 ευρώ.

Φεβρουάριο 2009 ανοίγουν τα προγράμματα επιδότησης: Ενίσχυση Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Ενίσχυση Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Εντός του Φεβρουαρίου 2009 θα προκηρυχτούν τα προγράμματα επιδότησης για ίδρυση νέων επιχειρήσεων:

• Ενίσχυση Νεανικής Επιχειρηματικότητας και
• Ενίσχυση Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Ο συνολικός προϋπολογισμός των προγραμμάτων θα είναι ύψους τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων ευρώ. Επιλέξιμες προς ίδρυση επιχειρήσεις θα είναι αυτές που ανήκουν σε όλους τους βασικούς κλάδους της οικονομίας (μεταποίηση, τουρισμός, εμπόριο, παροχή υπηρεσιών), με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Μάρτιο 2009 ανοίγει πρόγραμμα επιδότησης για επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους: Κλωστοϋφαντουργίας, Ένδυσης, Υπόδησης, Δέρματος (ΚΕΥΔ)

Τον Μάρτιο του 2009 θα ανοίξει το πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων που ανήκουν στους κλάδους Κλωστοϋφαντουργίας, Ένδυσης, Υπόδησης, Δέρματος (ΚΕΥΔ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα είναι ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο προηγούμενος κύκλος του προγράμματος, που έτρεξε το 2006, αφορούσε υφιστάμενες μεταποιητικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υποστηρικτικών των κλάδων Κλωστοϋφαντουργίας, Ένδυσης, Υπόδησης, Δέρματος.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του προγράμματος επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας

 

Άμεσες πληρωμές 320.000.000 ευρώ σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Υπογράφτηκε από τον Υφυπουργό Οικονομίας κ. Αθ. Μπούρα η μεταφορά κονδυλίων ύψους 320 εκατομμυρίων ευρώ προς τις τράπεζες, ώστε άμεσα με την σειρά τους να αποπληρώσουν τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα επιδότησης:

Ενίσχυση ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων του Τριτογενή Τομέα (εμπόριο – υπηρεσίες) μέσω των Π.Ε.Π.
Γ κύκλος ΠΕΠ για επιχειρήσεις της μεταποίησης και του τουρισμού

Υπενθυμίζουμε πως το πρόγραμμα για την μεταποίηση και τον τουρισμό έτρεξε διαμέσου των τραπεζών (υποβολές προτάσεων Μάιος – Ιούνιος 2006 και υλοποίηση επενδύσεων μέχρι και το 2008). Αρκετές επιχειρήσεις έχουν ήδη αποπληρωθεί, ωστόσο ένα μικρό ποσοστό, ανέμενε αυτή την έγκριση κονδυλίων ώστε να εισπράξει την τελευταία δόση της επιδότησης.

Αντίστοιχα, το πρόγραμμα ΠΕΠ για τις ΜΜΕ του Τριτογενή Τομέα (εμπόριο – υπηρεσίες), έτρεξε διαμέσου των τραπεζών (υποβολές προτάσεων έως χειμώνα 2007, υλοποίηση επενδύσεων έως άνοιξη 2009). Οι επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν είχαν εισπράξει μέχρι στιγμής ποσό επιδότησης, καθώς τα χρήματα δεν είχαν μεταφερθεί στις τράπεζες, με άμεση συνέπεια την καθυστέρηση των αποπληρωμών.

Με την υπογραφή του Υφυπουργού, οι εγκεκριμένες επιχειρήσεις και των δύο προγραμμάτων, θα λάβουν τις επιδοτήσεις που τους αναλογούν, εντός των επομένων εβδομάδων.

Αλλαγές στις Επιδοτήσεις Επιχειρήσεων

Αλλαγές σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στα προγράμματα επιδοτήσεων, καθώς το κλίμα στην αγορά είναι δυσοίωνο και τα προβλήματα ρευστότητας διαρκώς αυξανόμενα.

Ένα πρώτο μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η δυνατότητα που σχεδιάζεται να δοθεί στις επιχειρήσεις, να εισπράττουν ως προκαταβολή το 50% με την έγκρισή τους για το πρόγραμμα επιδότησης. Υπενθυμίζουμε πως η δυνατότητα προκαταβολής δινόταν και παλιότερα σε κάποια προγράμματα, ωστόσο το σύστημα δεν λειτούργησε ποτέ αποτελεσματικά, καθώς για να δοθεί η προκαταβολή απαιτούνταν η κατάθεση ισόποσης εγγυητικής επιστολής. Το υπουργείο φέρεται να κινείται προς μια πιο ανοικτή πολιτική πληρωμής προκαταβολών, έτσι ώστε άμεσα κιόλας να ενισχυθεί η αγορά (διαμέσου των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που σύντομα θα προκηρυχθούν).

Μια ενδιαφέρουσα ακόμα αλλαγή αποτελεί η πρόθεση του Υπουργείου να εντάξει στα προγράμματα επιδοτήσεων, επιχειρήσεις που παρουσιάζουν ζημίες. Θυμίζουμε πως το Γ ΚΠΣ επιδοτούσε μόνο επιχειρήσεις που παρουσίαζαν κερδοφορία. Ωστόσο, για να μην δημιουργηθούν αισθήματα αδικίας σε επιχειρήσεις που παρουσιάζουν διαρκώς κέρδη, σχεδιάζεται να δίδεται ένα bonus σε αυτές τις επιχειρήσεις (με την μορφή υψηλότερου ποσοστού επιδότησης συγκριτικά με τις ζημιογόνες επιχειρήσεις).

Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟνομώ: Επιδότηση Δήμων για Δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

Η εφαρμογή δράσεων και αποδεδειγμένων καλών πρακτικών για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης:

Στον κτιριακό τομέα (δημοτικά κτίρια)
Στην αναβάθμιση των υπαίθριων χώρωνΣτον τομέα των δημοτικών και ιδιωτικών μεταφορών
Στις ενεργοβόρες δημοτικές εγκαταστάσεις μέσω της υλοποίησης:
Τεχνικών παρεμβάσεων
Δράσεων ευαισθητοποίηση και κινητοποίησης πολιτών, τοπικής αυτοδιοίκησης, εταιρειών και φορέων

Σχέδια Δράσης:

Κάθε Δήμος (που θα κριθεί επιλέξιμος σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια επιλεξιμότητας) θα υποβάλει Σχέδιο Δράσης για υλοποίηση Δράσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας. Στο Σχέδιο θα προσδιορίζονται και θα καταγράφονται παρεμβάσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ» Κάθε Δήμος θα υποβάλει 1 Σχέδιο Δράσης.

Το πρόγραμμα προβλέπει την χρηματοδότηση της υποστήριξης και προετοιμασίας του Φακέλου Υποβολής.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

 

Νέες τροποποιήσεις στον αναπτυξιακό νόμο

Νέες τροποποιήσεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004 εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών. Το σχετικό σχέδιο νόμου βρίσκεται ήδη υπό ψήφιση και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι βασικότερες αλλαγές που φαίνεται αν επιφέρει το νομοσχέδιο στον Αναπτυξιακό Νόμο είναι οι εξής:

Αυξάνει κατά 10% το ποσοστό επιδότησης επενδυτικών σχεδίων:

παροχής υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας (Logistics),
παροχή υπηρεσιών εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας,
παραγωγής νέων προϊόντων ή και υπηρεσιών ή προϊόντων εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας, για τους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης. (Ανέρχεται δηλαδή σε 31-35% και 32-36% αντίστοιχα.)
Δίνεται η δυνατότητα έναρξης υλοποίησης των υποψήφιων προς υπαγωγή επενδύσεων αμέσως μετά την κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας και πριν την χορήγηση της Βεβαίωσης Επιλεξιμότητας.
Εντάσσεται η δυνατότητα επιδότησης σχεδίων τυποποίησης συσκευασίας ή συντήρησης προϊόντων γεωργικών / κτηνοτροφικών / αλιείας / ιχθυοτροφίας, και όταν αυτά έχουν ήδη υποστεί κάποια επεξεργασία.
Εντάσσεται η επέκταση χώρων στάθμευσης (parking) στα επιλέξιμα επενδυτικά σχέδια.

Η Alpha Plan Consultants, στελεχώνει το Τμήμα Μελετών Αναπτυξιακού Νόμου της με πολυάριθμο εξειδικευμένο προσωπικό, που μετά από χρόνια δραστηριοποίησης στο αντικείμενο είναι σε θέση να φέρει σε πέρας επενδύσεις κάθε είδους και μεγέθους, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά ποσοστά εγκεκριμένων σχεδίων σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Εγκύκλιος επί των άρθρων 1 και 2 του Ν. 3385/2005 που αφορά στην Υπερεργασία και την Υπερωριακή Απασχόληση των Εργαζομένων

Βασισμένο στην με Αρ.Πρωτ. 4556/2005 Εγκύκλιο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στο ΦΕΚ 210/Α/19-08-05 δημοσιεύτηκε ο Ν. 3385/2005 «Ρυθμίσεις για την προώθηση της απασχόλησης, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και άλλες διατάξεις».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επικοινωνήστε μαζί μας

Contact Form
Ενδιαφέρομαι για: