fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Alpha Plan Consultants στο έργο AGROFFICIENCY

agrofficiency

Στις 13/04/2021, υπογράφηκε η Σύμβαση για την υλοποίηση του Διασυνοριακού Έργου με τίτλο “Enhancing the Competitiveness and Sustainable Growth in the Agrofood Sector through the promotion of Circular Economy”, μεταξύ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία».

Το έργο με ακρωνύμιο “AGROFFICIENCY”, θα υλοποιηθεί μέσω της συνεργασίας του Επικεφαλής Εταίρου (Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης), με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), την Ελληνική Εταιρεία Logistics, το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο του Μπλαγκόεβγκραντ (Βουλγαρία) και το Cluster Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Βουλγαρία).

Το έργο αναγνώρισε την αγροτική ανάπτυξη ως έναν από τους σημαντικότερους αναπτυξιακούς μοχλούς της περιοχής και στόχευσε στην ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνικών στις επιχειρησιακές διαδικασίες της βιομηχανίας για τη βελτίωση της συνολικής παραγωγικότητας του γεωργικού τομέα και του ευρύτερου οικοσυστήματος. Το AGROFFICIENCY στοχεύει στην ενίσχυση της υποστήριξης που προσφέρεται σε υφιστάμενες και νεοσύστατες ΜΜΕ του τομέα της αγροδιατροφής στη διασυνοριακή περιοχή, δημιουργώντας ένα κέντρο επιχειρηματικής υποστήριξης One-Stop-Shop (ΚΕΥ), που θα λειτουργεί με ένα μοντέλο επώασης για τις νεοσύστατες και υπό σύσταση ΜΜΕ.

Το ΚΕΥ πρόκειται να παράσχει την απαραίτητη εκπαίδευση, καθοδήγηση, συμβουλές και δικτύωση, δίνοντας τα μέσα και την ευκαιρία στις τοπικές αγροδιατροφικές ΜΜΕ να αναπτύξουν τα επιχειρηματικά τους εργαλεία, να δημιουργήσουν νέες ιδέες και να εξοπλιστούν με την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Τα κύρια αποτελέσματα του έργου είναι:

  • Εκπαιδευτικές Συνεδρίες και Εργαστήρια,
  • Στοχευμένη διαβούλευση με ΜΜΕ σχετικά με τα υπάρχοντα Σχέδια Πράσινης Σήμανσης (GLS) και τις βέλτιστες πρακτικές της Κυκλικής Οικονομίας (CE),
  • μια Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Υποστήριξης και
  • Υβριδικά Φόρουμ Δικτύωσης και Καινοτομίας για τους ενδιαφερόμενους φορείς του αγροδιατροφικού τομέα.

H Alpha Plan Consultants, ως σύμβουλος του Επικεφαλής Εταίρου «Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης», ολοκλήρωσε με επιτυχία το σύνολο των προπαρασκευαστικών ενεργειών, σε ότι αφορά τον αποτελεσματικό σχεδιασμό και την υποβολή της πρότασης.

Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
Alpha Plan Consultants
2310 566 767