fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συμμετοχή της εταιρίας στο Συνεργατικό Σχηματισμό Inofa

Inofa

Η Alpha Plan Consultants μαζί με άλλους 36 φορείς συμμετείχε στην κατάθεση της πρότασης για τη Φάση 2 της πρόσκλησης της δράσης «Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας- ΣΣΚ» του ΕΠΑΝΕΚ Άξονας 2 της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).

To Cluster InoFA (Internet of Food Alliance) αποτελεί μία προσπάθεια διασύνδεσης όλων των κρίκων της αλυσίδας της αγροδιατροφής, αλλά και όσων παρέχουν υλικά και υπηρεσίες σε αυτή σε όρους τεχνολογίας.

Σκοπός του cluster είναι να δημιουργήσει συνέργειες μεταξύ των συμμετεχόντων σε αυτό και της κοινωνίας πολιτών ώστε να αναπτυχθούν νέα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες που θα οδηγήσουν στην βελτίωση των εφαρμοζόμενων διαδικασιών εκ μέρους όλων των κρίκων της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αυτή η τεχνολογική αναβάθμιση με την σειρά της θα τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις που αφορούν στην κυκλική οικονομία, την ιχνηλασιμότητα των τροφίμων, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και τις διατροφικές αξίες.