fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΓΡΑΠΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Η Γραπτή Εκτίμηση του Επαγγελματικού Κινδύνου (ΕτΕΚ) σε μία επιχείρηση, αποτελεί μία συστηματική εξέταση κάθε διεξαγόμενης εργασίας, με σκοπό να εντοπισθούν οι πηγές του επαγγελματικού κινδύνου. Η Π.Δ 17 96 Εκτίμηση του Επαγγελματικού Κινδύνου, εκτός από εργοδοτική υποχρέωση, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για την αποτελεσματική διαχείριση της Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας. Εμπεριέχει το σύνολο των ενεργειών πληροφόρησης, τεκμηρίωσης και καταγραφής των συνθηκών εργασίας, από το στάδιο της περιγραφής μίας παραγωγικής διαδικασίας μέχρι και τα στάδια προσδιορισμού των βλαπτικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων και των πληροφοριών σχετικά με την επίδραση του εργασιακού περιβάλλοντος στην ανθρώπινη υγεία.

Η εκτίµηση του Επαγγελµατικού Κινδύνου είναι µία συλλογική διαδικασία που απαιτεί συγκεκριµένη ακολουθία ενεργειών, για να είναι πλήρης και αποτελεσµατική.
Οι ενέργειες αυτές περιλαμβάνουν:

  • Εντοπισµό των πηγών κινδύνου για την υγεία και ασφάλεια των εργαζοµένων που χαρακτηρίζουν κάθε παραγωγική διαδικασία.
  • Εξακρίβωση των δυνητικών κινδύνων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζοµένων, προερχοµένων από τις παραγωγικές διαδικασίες.
  • Εκτίµηση του µεγέθους του κινδύνου και των επιπτώσεών του στην υγεία και ασφάλεια.
  • Προγραµµατισµό και διαχείριση των διαδικασιών πρόληψης.