fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ISO 22716:2007

ISO22716Σύστημα Διαχείρισης Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής Για Καλλυντικά (GMP)

To Διεθνές Πρότυπο ISO 22716 παρέχει οδηγίες για την παραγωγή, τον έλεγχο, την αποθήκευση και την αποστολή καλλυντικών προϊόντων. Αυτές οι οδηγίες καλύπτουν τις πτυχές ποιότητας του προϊόντος, ωστόσο στο σύνολό τους δεν καλύπτουν πτυχές ασφάλειας για το προσωπικό που εργάζεται στο εργοστάσιο, ούτε καλύπτουν πτυχές της προστασίας του περιβάλλοντος. Οι κατευθυντήριες οδηγίες του ISO 22716 δεν ισχύουν για δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης και διανομής τελικών προϊόντων. Το πρότυπο ISO 22716 απευθύνεται σε παραγωγούς, εισαγωγείς, εξαγωγείς, καθώς και σε διανομείς καλλυντικών προϊόντων. Ακολουθώντας θεμελιώδεις αρχές των Συστημάτων Διαχείρισης, το πρότυπο μπορεί να εφαρμοστεί από όλους τους οργανισμούς Καλλυντικών Προϊόντων ανεξαρτήτως μεγέθους. Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός για τα καλλυντικά προϊόντα (ΕΚ) αριθ. 1223/2009, με υποχρεωτική εφαρμογή από τον Ιούλιο του 2013, καθιστά ως απαίτηση την υιοθέτηση των Κανόνων Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής στις εταιρείες παραγωγής καλλυντικών προϊόντων. Η εφαρμογή και πιστοποίηση ενός συστήματος διαχείρισης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου ISO 22716 από εταιρείες που εμπλέκονται στη βιομηχανία καλλυντικών αποδεικνύει τη συμμόρφωση αυτών με την επικείμενη νομοθετική απαίτηση.

Αναμενόμενα οφέλη:

  • Επιτρέπει την εύκολη εφαρμογή σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και επιπέδων πολυπλοκότητας.
  • Αποτελεί μία διεθνώς αποδεκτή βάση για συμμόρφωση με την ποιότητα και την ασφάλεια στην αλυσίδα εφοδιασμού καλλυντικών προϊόντων.
  • Ενισχύει τη νομική συμμόρφωση όπως υιοθετήθηκε από ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο.
  • Ελέγχει και μειώνει τους κινδύνους των καλλυντικών προϊόντων και προωθεί τη συνεχή βελτίωση σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού