fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Interreg Euro-MED Programme 2021-2027 1η Πρόσκληση Έργα Διακυβέρνησης

interregΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Η 1η πρόσκληση είναι στοχευμένη στην 3η προτεραιότητα:

Προτεραιότητα 3: Διακυβέρνηση MED. Οι διαδικασίες καλύτερης διακυβέρνησης παρέχουν τη ραχοκοκαλιά για την κεφαλαιοποίηση των αποτελεσμάτων του INTERREG MED σε δράσεις πολιτικής, σε συνεργασία και συντονισμό με όλα τα άλλα προγράμματα και στρατηγικές που παρεμβαίνουν στην περιοχή. Ένα μεσογειακό όραμα και κοινές λύσεις χρειάζονται μια ισχυρή διακυβέρνηση για να οικοδομηθεί.

Συγκεκριμένος στόχος: 6.6: “Άλλες δράσεις για τη στήριξη της καλύτερης διακυβέρνησης συνεργασίας”.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Η πρόσκληση απευθύνεται σε 2 τύπους έργων:

  1. Θεματικά κοινοτικά έργα που συνεισφέρουν σε πιο έξυπνες και πιο πράσινες προτεραιότητές.
    Τα θεματικά έργα χωρίζονται σε 4 κατηγορίες:
    • Τα έργα μελέτης πραγματοποιούν αναλύσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση ενός θεματικού ζητήματος και ανοίγουν την πόρτα στην ανάπτυξη νέων μέσων, πολιτικών, στρατηγικών και σχεδίων δράσης.
    • Δοκιμαστικά έργα για κοινά μέσα, πολιτικές, στρατηγικές και σχέδια δράσης που έχουν ήδη αναπτυχθεί για την επικύρωση συγκεκριμένων λύσεων που πρέπει να μεταφερθούν.
    • Τα έργα μεταφοράς βελτιστοποιούν και μοιράζονται επικυρωμένα κοινά μέσα, πολιτικές, στρατηγικές και σχέδια δράσης για να τα υιοθετήσουν οι ενδιαφερόμενοι.
    • Τα στρατηγικά εδαφικά έργα διεξάγουν μελέτες, δοκιμές λύσεων και μεταφέρουν αποτελέσματα που αφορούν στρατηγικά θέματα μιας συγκεκριμένης τυπολογίας εδαφών.
    Κάθε έργο που υλοποιεί ενέργειες για την εκπλήρωση του επιλεγμένου συγκεκριμένου στόχου συμβάλλει σε μία από τις 4 αποστολές του Προγράμματος που αντιμετωπίζουν προκλήσεις μεγαλύτερης σημασίας.
  2. Έργα θεσμικού διαλόγου που ταιριάζουν στην προτεραιότητα Διακυβέρνησης.
    Τα έργα θεσμικού διαλόγου αποτελούνται από 2 κατηγορίες:
    • Τα θεματικά κοινοτικά έργα διευκολύνουν τις ανταλλαγές και την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ θεματικών έργων. Αναπτύσσουν τεχνικές γνώσεις ενσωματώνοντας τα αποτελέσματα των έργων και στρατηγικές για να υποστηρίξουν την αποτελεσματική μεταφορά των αποτελεσμάτων τους σε άλλες περιοχές ή ενδιαφερόμενους φορείς.
    • Τα έργα του θεσμικού διαλόγου υποστηρίζουν την αποτελεσματική συνεργασία όλων των ενδιαφερόμενων μερών που ενδιαφέρονται για τις αποστολές του Προγράμματος στη Μεσόγειο. Βελτιστοποιούν τις συνθήκες για τη μεταφορά και την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων του έργου σε πρακτικές και δημόσιες πολιτικές για τη βελτίωση της διακυβέρνησης σε διακρατικό επίπεδο εντός και εκτός της περιοχής του Προγράμματος.

Θα υπάρξει ένα έργο Θεματικής κοινότητας και ένα έργο Θεσμικού Διαλόγου για καθεμία από τις τέσσερις αποστολές και για όλη τη διάρκεια της προγραμματικής περιόδου.

Και οι δύο στοχεύουν στην ενίσχυση και την αύξηση του αντίκτυπου των αποτελεσμάτων των έργων, τη μεταφορά τους στις πρακτικές και την ενσωμάτωσή τους στις δημόσιες πολιτικές.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ο αριθμός των χωρών εταίρων την επόμενη περίοδο προγραμματισμού θα ανέλθει σε 14 : 10 ΕΕ (Βουλγαρία, Κύπρος, Κροατία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Σλοβενία και Ισπανία) και 4 ΙΡΑ: (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία). για συνολικά 69 περιφέρειες.

 

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με το προσχέδιο του προγράμματος, προτείνεται μια μείωση 20% του συνολικού προϋπολογισμού σε συσχέτιση με την περίοδο 2014-2020. Ως εκ τούτου:

220 εκ. € Συνολικά: 202.4 εκ. € συνολικά διαθέσιμα για τα έργα (92%)+17,6 εκ. € (τεχνική υποστήριξη (8%).

Προτεραιότητα 3: Διακυβέρνηση: 20,2-30.3 εκ. € (10-15%)

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Υποβολές από 24/02/22 μέχρι 24/05/2022 12:00 (ώρα Βρυξελλών)

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την Alpha Plan Consultants, τηλέφωνο:2310566767, fax:2310567890 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.