fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Women Tech EU

womeneu

 

Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή στο πρόγραμμα:
Women Tech EU
European Innovation Ecosystems work programme of Horizon Europe

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε την πρωτοβουλία «Women Tech EU» ένα νέο πρόγραμμα της Ε.Ε. που στηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις υπερπροηγμένης τεχνολογίας που διοικούνται από γυναίκες και παρέχει βοήθεια ώστε οι εν λόγω επιχειρήσεις να πρωταγωνιστήσουν στον τομέα της υπερπροηγμένης τεχνολογίας του αύριο.

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα για τα οικοσυστήματα καινοτομίας του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη», με τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (ΕΣΚ). Τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο το 15% των καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων ιδρύονται ή συνιδρύονται από γυναίκες, ενώ μόλις το 6% έχουν ιδρυτικές ομάδες που αποτελούνται μόνο από γυναίκες.

Οι εν λόγω επιχειρήσεις που διοικούνται από γυναίκες αντλούν λιγότερα επιχειρηματικά κεφάλαια απ’ ότι οι αντίστοιχες επιχειρήσεις που αποτελούνται αποκλειστικά από άνδρες, συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαίων για επενδύσεις ζωτικής σημασίας στα αρχικά στάδια, ενώ και τα ποσά που συγκεντρώνουν συνήθως είναι χαμηλότερα. Σε όλη την Ευρώπη μόνο περίπου το 5% των επιχειρηματικών κεφαλαίων διοχετεύεται σε μικτές ομάδες και μόλις το 2% σε ομάδες που αποτελούνται μόνο από γυναίκες.

Η πρωτοβουλία «Women Tech EU» αντιμετωπίζει αυτό το χάσμα μεταξύ των φύλων όσον αφορά την καινοτομία, στηρίζοντας τις νεοφυείς επιχειρήσεις υπερπροηγμένης τεχνολογίας που διοικούνται από γυναίκες στα αρχικά στάδια που παρουσιάζουν τον υψηλότερο κίνδυνο.

Οι επιχειρηματίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την επιχορήγηση ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις της επιχείρησης: π.χ. για αναβάθμιση του επιχειρηματικού μοντέλου, ενημέρωση επιχειρηματικού σχεδίου και στρατηγική ανάπτυξης, ανάλυση αγοράς, εύρεση εταίρων και επενδυτών κλπ.

 
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Το πρόγραμμα θα προσφέρει χρηματοδοτική στήριξη σε νεοφυείς επιχειρήσεις που διοικούνται από γυναίκες με επιχορηγήσεις ύψους 75.000 ευρώ. Η καθοδήγηση θα δοθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Women Leadership”, που περιλαμβάνει ειδικές εκδηλώσεις δικτύωσης και προώθησης.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσω του Funding and Tenders Portal.
Η υποβολή των προτάσεων είναι δυνατή έως την 10/11/2021, 17:00 (CET) (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων).

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την Alpha Plan Consultants, τηλέφωνο: 2310566767, fax: 2310567890 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.