fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημερωτικό 18/11/2021

 

«Interreg Euro-MED Programme 2021-2027»

Προτεραιότητα 1: Εξυπνότερη MED. Στοχεύει στην ενίσχυση της κοινωνικής δέσμευσης και στην αύξηση της ικανότητας καινοτομίας των δημόσιων αρχών και ιδιωτικών φορέων να εφαρμόσουν λύσεις για μια βιώσιμη και πιο πράσινη οικονομία στη Μεσόγειομε την εδραίωση ενός ανταγωνιστικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Προτεραιότητα 2: Πρασινότερη ΜED. Η προτεραιότητα 2 στοχεύει στην παροχή ενός πιο πράσινου περιβάλλοντος για την περιοχή MED, υποστηρίζοντας τη μετάβαση σε μια εγκύκλιο οικονομία και ενεργειακή μετάβαση, προάγοντας πράσινων περιοχών διαβίωσής, βελτίωση της διαχείρισης των φυσικών πόροων και την πρόληψη και τον μετριασμό των κινδύνων.

Προτεραιότητα 3: Διακυβέρνηση MED. Οι διαδικασίες καλύτερης διακυβέρνησης παρέχουν τη ραχοκοκαλιά για την κεφαλαιοποίηση των αποτελεσμάτων του INTERREG MED σε δράσεις πολιτικής, σε συνεργασία και συντονισμό με όλα τα άλλα προγράμματα και στρατηγικές που παρεμβαίνουν στην περιοχή. Ένα μεσογειακό όραμα και κοινές λύσεις χρειάζονται μια ισχυρή διακυβέρνηση για να οικοδομηθεί

 

Black Sea blue economy investment and innovation capacity building pilot

H πρόσκληση στοχεύει στη στήριξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της γαλάζιας οικονομίας με:
– Ενίσχυση της ικανότητας των ΜΜΕ της γαλάζιας οικονομίας και των νεοσύστατων επιχειρήσεων να εντοπίζουν και να αξιοποιούν πιθανούς δημόσιους/ιδιωτικούς επενδυτές
– Βελτίωση της προβολής των επενδυτικών ευκαιριών στη γαλάζια οικονομία της Μαύρης Θάλασσας και της ικανότητας των δημόσιων/ιδιωτικών επενδυτών να εντοπίζουν ΜΜΕ και νεοσύστατες επιχειρήσεις
– Ανάπτυξη της ικανότητας των ενδιαφερομένων για την καθιέρωση/ενίσχυση συγκεκριμένων προσεγγίσεων και μεθόδων συνεργασίας και δικτύωσης για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση των αλυσίδων αξίας
– Συμβολή στην ανάπτυξη ενός δικτυωμένου, πολλαπλών συμμέτοχων μπλε οικοσυστήματος επενδύσεων και καινοτομίας στη Μαύρη Θάλασσα

 

Recovery of coastal and maritime tourism in the Western Mediterranean European Maritime Fisheries and Aquaculture Fund (EMFAF)

Η πρόσκληση στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας του οικοσυστήματος του παράκτιου και θάλάσσιου τουρισμού στη Δυτική Μεσόγειο, ως μέτος μιας έξυπνης και ανθεκτικής γαλάζιας οικονομίας. Συγκεκριμένα:
-Υποστήριξη των ενδιαφερομένων στον τουρισμό για να αξιοποιήσουν την αναπτυσσόμενη εξειδικευμένη τουριστική αγορά οικοτουρισμού.
-Ενισχύοντας την καινοτομία και την ψηφιοποίηση στον τουριστικό τομέα, αυξάνοντας έτσι τη συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας στη Μεσόγειο.
-Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τουριστικές ΜΜΕ, κινητοποίηση ιδιωτικών-δημόσιων επενδύσεων, ενίσχυση της κοινωνικοοικονομικής ευφυΐας και της αγοράς, διαφοροποίηση και αύξηση της προβολής της τουριστικής προσφοράς και προϊόντων.