fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημερωτικό 21/5/2020

 

Δύο νέες προσκλήσεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ,

Δύο νέες προσκλήσεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατομμυρίων ευρώ, ανοίγουν από σήμερα Πέμπτη 21/5/2020.

Πρόκειται για τα καθεστώτα ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα», προϋπολογισμού 350 εκατομμυρίων ευρώ και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων», προϋπολογισμού 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου.

Επιχειρηματική Χρηματοδότηση ΤΕΠΙΧ ΙΙ

Τεράστιο αποδεικνύεται το ενδιαφέρον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το δανειοδοτικό πρόγραμμα «ΤΕΠΙΧ ΙΙ».

Από χθές το πρωί, στην πλατφόρμα του Κεντρικού Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων έχουν υποβληθεί σχεδόν 40.000 αιτήσεις.

Μάλιστα, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αιτήσεων, το σύστημα έχει «πέσει», με τους ειδικούς να καταβάλλουν προσπάθειες άμεσης αποκατάστασής του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα άνοιξε εκ νέου, απευθυνόμενη σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να λάβουν τραπεζικό δάνειο, με πλήρη επιδότηση επιτοκίου την πρώτη διετία.

Παράλληλα, το 40% του δανείου παρέχεται άτοκα για την υπόλοιπη διάρκεια αποπληρωμής, ενώ προβλέπεται περίοδος χάριτος έξι έως 12 μηνών.

Όλες οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό έως την Πέμπτη 28 Μαΐου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι συνολικοί πόροι του προγράμματος ανέρχονται, συνυπολογίζοντας τη συμμετοχή των τραπεζών, σε άνω των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ρωτήστε μας περισσότερα