fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημερωτικό 12/6/2020

   

Νέα Δράση: «Εξωστρεφής Επιχειρηματικότητα στη Δυτική Μακεδονία»

Νέα πρόσκληση «Εξωστρεφής Επιχειρηματικότητα στη Δυτική Μακεδονία» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2014-2020», συνολικού ύψους 4.500.000€, ανοίγει από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020.

Η πρόσκληση αφορά υφιστάμενες και νέες, πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Μακεδονία και παρέχει δυνατότητα επιχορήγησης 65% σε προϋπολογισμούς έως και 300.000€.

Οι επιλέξιμες δαπάνες συμπεριλαμβάνουν:

  • την αγορά μηχανολογικού – εργαστηριακού εξοπλισμού
  • την αγορά λογισμικού και εξοπλισμού ΤΠΕ
  • ενέργειες σχεδιασμού και πιστοποίησης προϊόντων, ενέργειες ποιότητας-πιστοποίησης διαχειριστικών συστημάτων
  • πνευματική ιδιοκτησία, ευρεσιτεχνίες, μεταφορά τεχνογνωσίας
  • συσκευασία, ετικέτα, branding
  • ενέργειες προβολής & επικοινωνίας
  • ενέργειες τεχνικής & συμβουλευτικής υποστήριξης
  • μισθολογικό κόστος νέου προσωπικού

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, κατασκευής, εμπορίου και επιλεγμένων υπηρεσιών, ενώ αποκλείονται όσες δραστηριοποιούνται στους τομείς της αλιείας και στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων.

Διαβάστε περισσότερα

ISO 37001:2016 - Σύστημα Διαχείρισης κατά της Διαφθοράς.

Το Τμήμα Διαχειριστικών Συστημάτων της Alpha Plan Consultants μπορεί να προετοιμάσει κάθε επιχείρηση ή οργανισμό για τη θέσπιση, εφαρμογή και διατήρηση, ενός Συστήματος Διαχείρισης κατά της Διαφθοράς και να τους οδηγήσει στη λήψη σχετικού πιστοποιητικού.  

Οποιαδήποτε επιχείρηση ή οργανισμός μπορεί να εφαρμόσει το πρότυπο ISO 37001, ενώ η πιστοποίηση με ένα Συστήματος Διαχείρισης κατά της Διαφθοράς αποσκοπεί τόσο στην πρόληψη, στον εντοπισμό και στην αντιμετώπιση της δωροδοκίας όσο και στη συμμόρφωση με τη νομοθεσία κατά της δωροδοκίας.

Παράλληλα προσφέρει σημαντικά οφέλη, μερικά εκ των οποίων είναι η διασφάλιση του αισθήματος εμπιστοσύνης μεταξύ της επιχείρησης και των πελατών, των συνεργατών  ή του προσωπικού, η αύξηση της φήμης της επιχείρησης, αλλά και η απόδειξη προς κάθε ελεγκτικό μηχανισμό της επιχείρησης ή του οργανισμού, ότι εφαρμόζονται όλες οι απαραίτητες, διαδικασίες πρόληψης της διαφθοράς. 

Παράταση: «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων»

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η παράταση της Δράσης «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30.11.2020 και ώρα 17:00:00. 

Καθ’ όλη την προαναφερόμενη περίοδο - και υπό την προϋπόθεση της ύπαρξης διαθέσιμου προϋπολογισμού - οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις χρηματοδότησης.