fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ολοκλήρωση ημερίδας: «Ανθρώπινο Δυναμικό – Ο Κρίσιμος Παράγων» - Ομιλίες Εισηγητών:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Alpha Plan Consultants, με θέμα «Ανθρώπινο Δυναμικό – Ο κρίσιμος παράγων» στο ξενοδοχείο Hyatt-Regency Θεσσαλονίκης το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, στο πλαίσιο του 30ου Money Show. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και τις σύγχρονες μεθόδους επιλογής ανθρώπινου δυναμικού αλλά και για θέματα γενικού ενδιαφέροντος που εμπίπτουν στο εν λόγω θέμα: Συγκεκριμένα:

Money Show Ομιλητές1Ο κ. Γκορέζης Παναγιώτης, Επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ, κάνοντας λόγο για τις σύγχρονες μεθόδους επιλογής ανθρώπινου δυναμικού, μίλησε για την παιχνιδοποίηση, για την χρήση δηλαδή στοιχείων παιχνιδιού σε πλαίσια που δεν αφορούν παιχνίδια (πίνακες κατάταξης, πόντοι, κονκάρδες κα) και για τα σοβαρά παιχνίδια, τα οποία αποτελούν παιχνίδια που δεν σχετίζονται με τη διασκέδαση, αλλά φτιάχνονται με σκοπό την προσέλκυση και την επιλογή. Επισήμανε πως, βάση μελετών, υπολογίζεται ότι η αγορά των εν λόγω εργαλείων έως το 2024 θα ανέλθει στα 40 δις, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά και στα πλεονεκτήματα της σύγχρονης αυτής διαδικασίας, τα οποία είναι:

Κατά την εμπλοκή του υποψηφίου με το παιχνίδι, φανερώνεται ο πραγματικός εαυτός του υποψηφίου
Έχει χαμηλό κόστος απόκτησης από οργανισμούς ή επιχειρήσεις
Αποτελεί μια καινοτόμο διαδικασία η οποία αυξάνει την ελκυστικότητα μιας επιχείρησης, τόσο ως προς διαδικασία της επιλογής, όσο ως προς το ίδιο το profile της επιχείρησης.
Ενισχύει της αντίληψης πως πρόκειται για μια δικαιότερη και αξιοκρατική διαδικασία και τέλος,
Αυξάνει την πρόθεση των δυνητικών εργαζομένων για σύσταση της επιχείρησης.

Ο κ. Αλεξιάδης Κλεόβουλος επισήμανε την δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατά την διαδικασία αξιολόγησης ενός εργαζομένου, τόσο ως προς κόστος αλλά και ως προς την αδυναμία σωστής επιλογής σε πολλές περιπτώσεις. Ο γενικός διευθυντής της Alpha Plan Consultants παρουσίασε μια νέα πλατφόρμα που δημιούργησε η εταιρεία, μέσω της οποίας εντοπίζονται όχι μόνο οι ανάγκες των επιχειρήσεων ως προς την αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και οι εκπαιδευτικές ανάγκες του ήδη υπάρχοντος προσωπικού (σε γνωστικό επίπεδο και σε επίπεδο ικανοτήτων).
Η εν λόγω πλατφόρμα αποτελεί μια καινοτόμο διαδικασία με σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως το ιδιαιτέρως χαμηλό κόστος αλλά και το υψηλό ποσοστό της σωστής αξιολόγησης.

Ο κ. Ζέρβας Κωνσταντίνος τόνισε μια άλλη διάσταση του θέματος και έκανε λόγο για την διαρροή των Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό (το brain drain) και τις αιματηρές συνέπειες του για τη χώρα μας. Ο ίδιος επισήμανε πως, το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό αποτελεί πυλώνα της οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας μας και τόνισε την ανάγκη αλλαγής του αναπτυξιακού υποδείγματος και την στροφή προς την οικονομία της γνώσης. Τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Όσο αυξάνει η στροφή προς την οικονομία της γνώσης, τόσο θα μειώνεται η φυγή των νέων».
Για την μείωση του κύματος φυγής των επιστημόνων, πρότεινε την αλλαγή του υφιστάμενου εκπαιδευτικού μοντέλου και τη σύνδεση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς αλλά και της κοινωνίας.

Money Show Ομιλητές2Η κ. Λιάνα Κάντζα, Founder της Oh Gaia, παρέθεσε στοιχεία ερευνών, βάση των οποίων, σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων  δεν είναι ευχαριστημένοι με την εργασία τους. Πώς όμως μπορούν να γίνουν; Η ίδια τόνισε την σπουδαιότητα του να μπορεί κάποιος να διακρίνει αλλά και να αναπτύσσει δεξιότητες όπως: ευελιξία, συνεργασία, δημιουργική προσαρμογή, ταχύτητα ανταπόκρισης, οργάνωση, ανάλυση στοιχείων, διαχείριση χρόνου κα. Επιπλέον υπογράμμισε τον ρόλο που μπορεί να παίξει ο «ηγέτης» μιας επιχείρησης ως προς την ανάπτυξη και την εξέλιξη των εργαζομένων μιας επιχείρησης.
Σύμφωνα με την κ. Κάντζα «Η εσωτερική παρακίνηση για τη δουλειά μας, θα μας κάνει να νιώσουμε δέσμευση και εν τέλει ευτυχία και βαθιά ικανοποίηση από την εργασία μας».

Η κ. Σταμάτη Αναστασία, σύμβουλος επιχειρήσεων της Alpha Plan Consultants, αναφέρθηκε στα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων και στην ανάγκη προστασίας τους, όπως αυτά διαμορφώνονται μετά την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβούλιου, ο οποίος έχει υποχρεωτική εφαρμογή σε όλους τους οργανισμούς και επιχειρήσεις των κρατών μελών της Ένωσης από τις 25/5/2018.
Καθώς οι επιχειρήσεις χειρίζονται και αποθηκεύουν δεδομένα όπως: δεδομένα εργαζομένων, δεδομένα συνεργατών αλλά και δεδομένα πελατών,
Τονίστηκε η ανάγκη συμμόρφωσης τους και η εναρμόνιση τους με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες, ενώ αναφέρθηκαν και περιπτώσεις παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Την ημερίδα συντόνισε ο κ. Γιουτίκας Κωνσταντίνος, Αντιπεριφερειάρχης ΠΚΜ. 

Παρακολουθείστε όλες τις ομιλίες των εισηγητών στη σελίδα μας στο Facebook στον κάτωθι σύνδεσμό:  Facebook Alpha-Plan 

Money Show1