fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ημερίδα «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – GDPR»

euro

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ:
«ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – GDPR»
την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στις 17:30
Ξενοδοχείο PORTO PALACE (Θεσσαλονίκη)

 

Πρόγραμμα ημερίδας

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΜΑ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
17:30 – 18:00 Προσέλευση  
18:00 – 18:15 Χαιρετισμός Πλαγιαννάκος Β.
18:15 – 18:40 "Ο νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων: οργάνωση και προετοιμασία για την πλήρη συμμόρφωση με το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο" Νικολινάκος Ν.
18:40 – 19:05 Η προστασία των προσωπικών δεδομένων στον τομέα της υγείας

 Μπερσίμης Σ.

19:05 – 19:30 Ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων ΕΟΠΠΥ. Ασφάλεια δεδομένων. Αγγούρης Γ.
19:30 – 20:00 Ο ρόλος του υπευθύνου προστασίας δεδομένων (DPO), Εκπαίδευση και Πιστοποιήσεις. Ράσση Κ.
20:00 – 20:30 Ανοιχτή συζήτηση  


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ

Σ. ΜΠΕΡΣΙΜΗΣ

Πρόεδρος Ε.Ο.Π.Υ.Υ..

Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά από το 2010. Σπούδασε Στατιστική σε προπτυχιακό & μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αντίστοιχα. Η διδακτορική του μελέτη υποστηρίχθηκε από την ΓΕΓΕΤ στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος ΠΕΝΕΔ 2001. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος σε θέματα στατιστικής σε πολλά ιατρικά ερευνητικά έργα. Εκτός του Πανεπιστημίου Πειραιά έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Γ. ΑΓΓΟΥΡΗΣ 

Προϊστάμενος Δ/νσης Πληροφορικής Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (AUEB). Υπήρξε επικεφαλής του Τμήματος Εφαρμογών Διαδικτύου στον Δημόσιο Τομέα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (10 χρόνια). Επίσης η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει την απασχόληση του ως εκπαιδευτής (4 χρόνια). Σήμερα είναι Διευθυντής του τμήματος Πληροφορικής του EOPYY. Επίσης παρακολουθεί Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα για τη Διαχείριση της Υγείας.

Β. ΠΛΑΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Π.Θ.

Ο Βασίλειος Π. Πλαγιανάκος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου «Ευφυών Υπολογιστικών Συστημάτων (ΕΥΣ)», και Διευθυντής του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Πληροφορική και  Υπολογιστική Βιοϊατρική» του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική και του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (EETN), της οποίας είχε διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου τις διετίες 2011-2013 και 2013-2015. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν νέους αλγόριθμους εκπαίδευσης Τεχνητών Νευρωνικών Δικτύων και Μηχανικής Μάθησης, μελέτη νέων Εξελικτικών Αλγόριθμων, Ομαδοποίηση, παράλληλοι και κατανεμημένοι υπολογισμοί, εφαρμογές στη Βιοϊατρική και τη Βιοπληροφορική, και επίλυση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου. Είναι συγγραφέας σε περισσότερες από 30 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και περισσότερες από 90 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Το δημοσιευμένο έργο του έχει λάβει περισσότερες από 2500 ετεροαναφορές.

Κ. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Μέλος Δ.Σ. Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 

Σύμβουλος Επιχειρήσεων με πολυετή εμπειρία στον χώρο της Συμβουλευτικής, των Υπηρεσιών, των Μελετών και της Εκπαίδευσης. Διακεκριμένο Στέλεχος σε Διευθυντικές Θέσεις σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες (Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Carlsberg). Απόφοιτος της ΑΒΣΘ με ειδίκευση στην Διοίκηση Επιχειρήσεων .

Ν. ΝΙΚΟΛΙΝΑΚΟΣ

Νομικός Σύμβουλος.

Έχει 20 χρόνια εμπειρία στο δίκαιο της προστασίας προσωπικών δεδομένων και είναι διακεκριμένος νομικός στον τομέα της προστασίας προσωπικών δεδομένων και ιδιωτικότητας. Βραβευμένος από τους κορυφαίους διεθνείς οίκους αξιολόγησης (Legal500 and Chambers & Partners).

Κ. ΡΑΣΣΗ

Senior Consultant

 Η Ράσση Κωνσταντίνα είναι πτυχιούχος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ίδρυματος Θεσσαλονίκης Τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης Εμπορίας και Διαφήμισης. Είναι κάτοχος του Executive Diploma in Management (Level 7) και Executive Diploma in Management (Level 7) του Chartered Management Institute. Επίσης πιστοποιημένη επιθεωτρια Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητα ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, Συστημάτων HACCP, πιστοπoιητικού ΤΕΜΟS. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδευτής του ΕΚΕΠΙΣ, μέλος της ΕΕΔΕ και εισηγητρια από το 1998 σε θέματα Marketing, Επικοινωνίας και συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας με άνω των 2.000 εκπαιδευτικών ωρών διδασκαλία. Έχει συμετάσχει και ολοκληρώσει εκατοντάδες μελέτες συστημάτων ποιότητας (ISO 9001, ISO 27001, ISO 22000, TEMOS, κ.λ.π.) και μελετών επιχειρησιακων σχεδίων στον χώρο της υγείας.