fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανακοινώθηκε η 1η Πρόσκληση του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας ENPI «Θαλάσσια Λεκάνη της Μεσογείου»

MED ENPI LogoΣΥΝΟΨΗ

Η πρόσκληση ανακοινώθηκε με προθεσμία υποβολής των προτάσεων έργων: 9 Νοεμβρίου 2017 στις 13:00 (GMT + 1) και θα υποστηριχθεί από μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από τις 13 συμμετέχουσες χώρες.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της πρόσκλησης:

  • Ανοικτή πρόσκληση στις 11 Προτεραιότητες του Προγράμματος.
  • Προϋπολογισμός: 84,6 εκατ. Ευρώ.
  • Τα εταιρικά σχήματα αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον τρεις διαφορετικές μεσογειακές χώρες της ΕΕ και χώρες εταίρους της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης τουλάχιστον μιας χώρας εταίρου.
  • Υποβολή προτάσεων έργων σε ένα στάδιο και αξιολόγηση σε δύο στάδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το πολυμερές Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Θαλάσσια Λεκάνη της Μεσογείου» αποτελεί τμήμα της νέας ευρωπαϊκής πολιτικής γειτονίας και του χρηματοδοτικού της μηχανισμού (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Γειτονίας και Εταιρικής Σχέσης - ENPI) για την περίοδο 2007-2013.

Επιλέξιμες Περιοχές του προγράμματος είναι 76 περιφέρειες με έναν πληθυσμό που αγγίζει τα 110 εκατομμύρια από 14 χώρες: Γάλλια, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα, Πορτογαλία, Αίγυπτος, Ιορδανία, Ισραήλ, Λίβανος, Παλαιστινιακή Αρχή, Σύρια, Τυνησία και Ελλάδα.

Ο γενικός στόχος του Προγράμματος είναι να συμβάλει στην προώθηση της αειφόρου και αρμονικής συνεργασίας στη λεκάνη της Μεσογείου, μέσω της αντιμετώπισης κοινών προκλήσεων και της ενίσχυσης του ενδογενούς δυναμικού. Το Πρόγραμμα «Θαλάσσια Λεκάνη της Μεσογείου» έχει έναν προϋπολογισμό 173 εκ. €.

Κοινές δομές

Η διαχείριση του Προγράμματος διασφαλίζεται μέσω κοινών δομών: την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης, την Επιτροπή Επιλογής Έργων, την Κοινή Διαχειριστική Αρχή, την Κοινή Τεχνική Γραμματεία και δύο

Σημεία Επαφής (Branch Offices), στη Βαλένθια (Ισπανία) και στην Άκαμπα (Ιορδανία).

Βασικές πληροφορίες του Προγράμματος

Τίτλος Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας ENPI «Θαλάσσια Λεκάνη της Μεσογείου 2007-2013»
Έδρα Προγράμματος Κάλιαρι, Ιταλία
Προϋπολογισμός 200.007.324 € 
Additional funds: 26.400.000€
Άξονες
  1. Προώθηση της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης και εδαφική ενίσχυση
  2. Προώθηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας της θαλάσσιας λεκάνης
  3. Προώθηση καλύτερων συνθηκών και υποδομών για τη διασφάλιση της κινητικότητας προσώπων, αγαθών και κεφαλαίων
  4. Προώθηση του πολιτιστικού διαλόγου και της τοπικής διακυβέρνησης
Δυνητικοί Δικαιούχοι Δημόσιοι φορείς, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, μη κυβερνητικές οργανώσεις και εκπρόσωποι οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων, εταιρείες και άλλοι ιδιωτικοί οργανισμοί
Επιλέξιμη περιοχή στην Ελλάδα Όλη η χώρα
Επιλέξιμη περιοχή εκτός Ελλάδας Γάλλια, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα, Πορτογαλία, Αίγυπτος, Ιορδανία, Ισραήλ, Λίβανος, Παλαιστινιακή Αρχή, Σύρια, Τυνησία
Link στην ιστοσελίδα του Προγράμματος http://www.enpicbcmed.eu/