fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επιδότησης έως 100.000€ για τις Επιχειρήσεις του Elevate Greece

Elevate Greece

 

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων νέο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων/Ε.Μ.Ν.Ε. “Elevate Greece”, που συστάθηκε και τηρείται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κεφάλαιο κίνησης, που θα δοθεί στις πολύ μικρές, μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εθνικής στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης RIS3, εκτός της πρωτογενούς παραγωγής.

Η Δράση χρηματοδοτεί το κεφάλαιο κίνησης των επιχειρήσεων με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, με ποσό ίσο με το 80% των εξόδων του έτους βάσης (2019 ή 2020). Το έτος βάσης επιλέγεται από τον ωφελούμενο και είναι το έτος με τα μεγαλύτερα έξοδα. Το όριο επιχορήγησης είναι από 5.000 ευρώ κατ’ ελάχιστο έως 100.000 ευρώ μέγιστο. Από τη Δράση αποκλείονται οι επιχειρήσεις με έξοδα κάτω από 6.250€ για το έτος βάσης, ενώ επιχειρήσεις με έξοδα άνω των 125.000€ θα λάβουν τη μέγιστη επιχορήγηση 100.000€.

Το σύνολο των εξόδων του έτους βάσης προκύπτει από το άθροισμα των αγορών εμπορευμάτων χρήσης, των αγορών πρώτων υλών και υλικών χρήσης, του συνόλου των λειτουργικών εξόδων και του συνόλου των παροχών σε εργαζομένους (πλην αυτών που απασχολήθηκαν σε αγροτικές - βιολογικές δραστηριότητες).

Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά από τις 16/03/2021 έως τις 20/10/2021 και ώρα 15:00, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων. Η αξιολόγηση των υποβληθεισών αιτήσεων γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας (first in‐first out), σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής υποβολής τους στο ΠΣΚΕ, ενώ αξίζει να επισημανθεί πως δεν υπάρχει βαθμολόγηση. Η καταβολή της δημόσιας χρηματοδότησης θα πραγματοποιείται κατ’ επιλογή των δικαιούχων, σε διάστημα δύο (2) από την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Το καταβληθέν κεφάλαιο κίνησης θα πρέπει να έχει αναλωθεί εντός του 2021, το οποίο θα αποδεικνύεται από το έντυπο Ε3 του έτους 2021.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να προχωρήσουμε σε έλεγχο της επιλεξιμότητάς σας.