fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

BRC

BRCBritish Retail Consortium Global Standard

To BRC είναι μία μεθοδολογία για την ανάπτυξη ενός συστήματος διασφάλισης της ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων για τον τελικό Καταναλωτή.

To παρόν πρότυπο εφαρμόζεται από εταιρίες που έχουν σκοπό την εξαγωγή των προϊόντων τους στις αλυσίδες υπεραγορών της Μεγάλης Βρετανίας και μπορεί να εφαρμοστεί συνδυαστικά με ένα εφαρμοζόμενο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP) της εταιρίας κατά το Διεθνές Πρότυπο ISO 22000.

Δίνει βάρος σε τρείς βασικούς τομείς, οι οποίοι είναι:

  • Αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης - Σχεδιασμός Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων στα πρότυπα του HACCP.
  • Ενδελεχής έλεγχος για τη παρουσία φυσικών κινδύνων στα τρόφιμα.
  • Ενδελεχής έλεγχος για τη παρουσία αλλεργιογόνων συστατικών στα τρόφιμα.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΟΦΕΛΗ:

  • Αξιολόγηση και έλεγχος της ποιότητας των προϊόντων.
  • Διασφάλιση και πρόληψη της εμφάνισης κινδύνων για την ασφάλεια και υγεία των καταναλωτών.
  • Δυνατότητα προβολής της υγιεινής (από την άποψη της ασφάλειας για τον πελάτη) των τροφίμων που παράγονται.
  • Μείωση του κόστους κυρίως από τη μείωση των απωλειών εσωτερικά στις φάσεις διακίνησης των τροφίμων.
  • Μείωση του κινδύνου αποζημιώσεων κ.τ.λ. που τυχόν οφείλονται σε παραβάσεις του κώδικα τροφίμων κ.τ.λ.
  • Εναρμόνιση της Επιχείρησης με τη νομοθεσία.
  • Άνοιγμα σε νέες αγορές του εξωτερικού με συνέπεια την αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας της επιχείρησης.