fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υποστήριξη έκδοσης ψηφιακής υπογραφής

full DigitalSignatureΒάση της κείμενης νομοθεσίας (Ν. 3979/2011) και του Ευρωπαϊκού Κανονισμού elDAS (άρθρο 14), οι υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να δεχθούν τα ψηφιακά υπογεγραμμένα έγγραφα που τους αποστέλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η ψηφιακή υπογραφή αντικαθιστά την επικύρωση των Υπεύθυνων Δηλώσεων ή λοιπών Εγγράφων και Έντυπων Αιτήσεων από το νόμιμο εκπρόσωπο (μέσω ΚΕΠ ή άλλης δημόσιας αρχής). Είναι απαραίτητη για την διαβίβαση στοιχείων και αντιγράφων συμβολαιογραφικών πράξεων που γίνεται πλέον με το πιλοτικό πρόγραμμα ΥΠΕΚΑ, Υπουργείου Δικαιοσύνης, Υπουργείο Οικονομικών και συμβολαιογράφων. Προσφέρει πιστοποίηση της ταυτότητας του υπογράφοντος και προστατεύει από αλλοιώσεις των δεδομένων και των εγγράφων.

Σύμφωνα με το Ν. 4155/2013 (ΦΕΚ 120 Α), το ΕΣΗΔΗΣ χρησιμοποιείται υποχρεωτικά για συμβάσεις έργων (προμηθειών & υπηρεσιών) με προϋπολογισμό ανώτερο των 60.000€, ενώ η συμμετοχή των επιχειρήσεων στην ηλεκτρονική διαγωνιστική διαδικασία γίνεται εφόσον διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής.

Η Αlpha Plan Consultants μέσω εξειδικευμένων συνεργατών της, σας υποστηρίζει στην διαδικασία έκδοσης ψηφιακής υπογραφής.