fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΜΕΛΕΤΗ HACCP

haccpΗ Μελέτη HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) ή αλλιώς Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου, είναι μία προσέγγιση η οποία βασίζεται στις αρχές του Codex Alimentarius (Κώδικας Τροφίμων) που σκοπό τον προσδιορισμό των βασικών σημείων (Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου) για την πρόληψη, τον περιορισμό ή την εξάλειψη όλων των πιθανών φυσικών, χημικών και βιολογικών κινδύνων που δύναται να εμφανιστούν σε ένα τρόφιμο σε όλα τα στάδια της παραγωγής και της διάθεσης. Το πρότυπο αξιολόγησης Κινδύνων και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου (HACCP) είναι ένα επιστημονικό σύστημα που προσδιορίζει και ελέγχει συγκεκριμένους κινδύνους και μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των τροφίμων. Η πιστοποίηση είναι υποχρεωτική σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και ολόκληρης της ΕΕ.

Αναμενόμενα οφέλη:

  • Αξιοπιστία – Τήρηση αυστηρών διαδικασιών ασφάλειας και υγείας
  • Προσδιορισμός των διαδικασιών επαλήθευσης, που επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα HACCP λειτουργεί αποτελεσματικά
  • Σεβασμός στον καταναλωτή – Ασφαλή και υγιεινά προϊόντα
  • Βελτιστοποίηση της ποιότητας των προϊόντων
  • Αναγνώριση και αξιολόγηση όλων των πιθανών κινδύνων που δύναται να εμφανιστούν και προσδιορισμός προληπτικών μέτρων για τον έλεγχο αυτών
  • Εκπαίδευση προσωπικού για κάθε στάδιο παραγωγής
  • Συμμόρφωση με τη νομοθεσία τροφίμων
  • Ελαχιστοποίηση πιθανότητας παραγωγής μη ασφαλούς/ μη υγιεινού προϊόντος

We use cookies
H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Μάθετε περισσότερα» για να δείτε λεπτομέρειες.