fbpx
  • +30 2310566767
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ελληνικό Φεστιβάλ Γαστρονομίας στα Τίρανα

Στο πλαίσιο των χειμερινών δράσεων για την προώθηση ελληνικών τροφίμων και ποτών στην αλβανική αγορά, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα και η Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων στην Αλβανία, σε συνεργασία με το πέντε αστέρων ξενοδοχείο PLAZA TIRANA HOTEL και την αλυσίδα supermarket BIG MARKEΤ διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων, αφιερωμένες στην ελληνική γαστρονομία.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η προώθηση εκλεκτών ελληνικών προϊόντων (π.χ. ελαιόλαδο, κρασί, τυριά, γιαούρτι, παξιμάδια, μαστίχα, κρόκο, ούζο κλπ) και η ανάδειξη της ποιότητας και της υπεροχής των ελληνικών προϊόντων, συνδυάζοντάς τα με γευστικές και γαστρονομικές εμπειρίες, με μουσικές μελωδίες και οπτικοακουστικά ερεθίσματα.

Tirana Festival

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν από 21 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2016, ώστε να αξιοποιηθεί η αυξημένη διάθεση κατανάλωσης του στοχευμένου κοινού λίγο πριν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και η Διεθνής Εμπορική Έκθεση των Τιράνων (24-28.11), που προσελκύει πλήθος επισκεπτών.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

  1. 15νθήμερο προβολής και προώθησης ελληνικών τυποποιημένων προϊόντων τροφίμων και ποτών στα 85 καταστήματα της αλυσίδας supermarket BIG MARKET από 21 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2016,
  2. πολυεπίπεδη εκδήλωση στις 22 Νοεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο PLAZA TIRANA HOTEL, η οποία θα περιλαμβάνει workshop, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και η ποιότητα και ασφάλεια των ελληνικών τροφίμων και ποτών από εξειδικευμένους εκπροσώπους του χώρου, καθώς και σεμινάριο γαστρονομίας, έκθεση ελληνικών ποιοτικών τροφίμων και ποτών, γευσιγνωσία και cooking corner,
  3. δύο μοναδικές ελληνικές βραδιές στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2016, κατά τις οποίες οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας διακεκριμένου Έλληνα Chef, συνοδεία ελληνικής μουσικής και προβολής ελκυστικών τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα.
  4. τηλεοπτική εκπομπή αφιερωμένη στην ελληνική κουζίνα με συμμετοχή Έλληνα Chef για την περαιτέρω διαφήμιση των εκδηλώσεων. Ο chef, με τη χρήση ελληνικών προϊόντων, διαθέσιμων στην αλβανική αγορά, θα προετοιμάσει ένα παραδοσιακό ελληνικό menu. Η εκπομπή θα προβληθεί στην πρωινή ζώνη του καναλιού & αποσπάσματα θα συμπεριληφθούν στα δελτία ειδήσεων.

Οι εκδηλώσεις θα προβληθούν σε επιλεγμένες εφημερίδες, περιοδικά, καθώς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και άλλα τηλεοπτικά κανάλια.

Για την καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων, σε περίπτωση που ενδιαφέρεσθε να συμμετάσχετε σε αυτή την προσπάθεια προβολής και τοποθέτησης νέων προϊόντων στην αλβανική αγορά, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε απ’ ευθείας με το Γραφείο ΟΕΥ, έως τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου τ.έ., στο τηλ. 003554 2228980 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..